Mulabdić: Napad na policajca je napad na državu

Bosna i Hercegovina
Mulabdić: Napad na policajca je napad na državu
.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo čvrsto je opredijeljeno da zaštiti svoje uposlenike i poručuje svima onima koji pokušaju spriječiti policijske službenike u vršenju njihovih poslova i zadataka i koji se usude dići ruku na policajca, da neće proći nekažnjeno, kazao je medijima ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić povodom jutrošnjeg ranjavanja policajaca u Sarajevu.

Mulabdić je naveo da je ovo još jedan u nizu pokazatelja da je policijski posao veoma težak i rizičan.

 - Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i dalje čvrsto stoje na liniji odbrane svih naših građana i njihove imovine i protiv svih vidova kriminala, uz poruku da nema nedodirljivih. Napad na policajca je napad na državu - kazao je Mulabdić.

Istakao je da niko nema pravo da fizički ili verbalno napada policijske službenike, čiji je zadatak da se brinu o sigurnosti građana, naše djece i njihove imovine.

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj, ministar unutrašnjih poslova KS Vedran Mulabdić, i policijski komesar Mevludin Halilović posjetili su danas u Općoj bolnici "Abdulah Nakaš" policijskog službenika koji je jutros zadobio teške tjelesne povrede na službenoj dužnosti prilikom sprečavanja nepoznatih osoba u izvršenju krivičnog djela teške krađe vozila “Škoda Oktavia".

Ne propustite