Zbog čega je mjesto u crkvi bilo prazno: Nije slučajnost i o tome svi pričaju!

Zanimljivosti
Zbog čega je mjesto u crkvi bilo prazno: Nije slučajnost i o tome svi pričaju!
.

Cijeli svijet je pomno pratio vjenčanje Harryja i Meghan, vojvode i vojvotkinje Sussexa...

Harry se potrudio da se taj dan u tragovima osjeća prisutnost njegove majke, pa je obratio pažnju na svaki detalj.
harry3

Dok su čekali mladu William je u jednom trenutku upitao Harryja da li se sjeća nečega što mu je majka davno rekla. Harry je odgovorio 'Da, znam''

Čak je i muzika bila čisto sećanje na nju. Odabrana himna "Guide Me O Thou Great Redeemer" bila je njena omiljena pjesma, njome je završena njena sahrana 2007. godine, kao i pomen na njenu desetogodišnjicu.

harry2

Buket je  bio napravljen od Dianinog omiljenog cvjeća, nezaboravka, koje je Harry lično ubrao u dvorištu Kensington palate.

'Solomonu pjesmu' u kapeli čitala je Dianina sestra Lady Jane Fellowes iako mnogi misle da je logičnije bilo da to bude Dianina starija sestra Sarah, sa kojom je ona bila bliža, to je bio Harryjev izbor.

lady-jane

Posebna mjesta u kapeli bila su rezervisana za osobe koje su predstavljale važan dio Dianinog života, jer ih je Harry sve želio taj dan kraj sebe.

diana

Mediji pišu o praznom mjestu pored princa Wiliama, a ispred kraljice. Mnogi su pomislili da je i to bio Harryjev gest da sačuva mjesto za majku koja nije sa njima.

Međutim radi se o tome da kapela u kojoj su se vjenčali Meghan i Harry je kraljicina, ta stolica je neudobna, a po pravilu niko ispred kraljice ne smije da sjedi.

kraljica

Ne propustite