GENIJALAN TRIK: Evo kako da vam voće više nikada ne propada kada ga isiječete

Zanimljivosti
GENIJALAN TRIK: Evo kako da vam voće više nikada ne propada kada ga isiječete
.

Vjerovatno vam se nekda dogodilo da bacite voće jer je isiječeno i promijenilo je boju, ne izgleda vam privlačno da biste ga jeli, a pogotovo boju brzo promjene jabuke.

 

j1

Ovaj problem naviše pogađa roditelje jer često imaju problem da djeci serviraju zdravu hranu koju ona ne žele da jedu jer je boja sve samo ne ona na koju su navikla i koja im se sviđa. Eleonora Him, majka troje djece, došla je na genijalnu ideju kako da riješi ovaj problem.

jj
Njen trik je u isto vrijeme toliko prost ali i genijalan i sve što vam treba da spriječite jabuku da pocrni nakon siječenja je gumica za kosu ili tegle. Kada siječete jabuku ostavite joj koru netaknutu, a isiječene komade spojite i uvežite gumicom za kosu.

t

Na ovu genijalnu ideju, Eleonora je došla kada je htjela da održi avokado svježim i shvatila da joj u tome može pomoći gumica za kosu.

t3

– Čula sam da je limunov sok odličan kako bi se spriječio ovaj proces, ali ja često nemam limuna u kući, a to nije ni baš jeftino rješenje za ovaj problem.

t1z

Ovaj trik primjenjujem i kod krušaka, jer jedino gore od crne jabuke je crna kruška, rekla je ona.

Ovo je jako praktično jer vam ne trebaju skupe posude za odlaganje, folija i slično, već odmah isiječenu jabuku možete spakovati u činiju za užinu djeci ili sebi za ručak. Drugo rješenje koje ona predlaže jeste da držite jabuku u sjekaču za jabuke jer tako dolazi do čuvanja voćnih kiselina i spriječavanja promjene boje.

Ne propustite