Velika gužva u glavnom gradu BiH nakon mitinga predsjednika Turske (FOTO)

Bosna i Hercegovina
Velika gužva u glavnom gradu BiH nakon mitinga predsjednika Turske (FOTO)
.

Kolone auta stvorile su ogromnu guževu u saobraćaju u glavnom gradu BiH nakon mitinga turskog predsjedika Erdogana. Kongres Unije evropskih turskih demokrata je završen Erdoganovim govorom koji je posvetio biačima u evropskim zemljama

Oko 15.000 posjetilaca u Zetri je ispratilo predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, a zatim i predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana. 

Erdogan je govorio duže od 30 minuta i za to vrijeme je naglasio dostignuća AK partije te ciljeve za koje se zalaže.

Pogledajte kako je to izgledalo nakon što se mitin završio

gg

k

k3k5k4k2kgg

Podsjećamo da je danas turski predsjednik Recep Tayyip Erdoganje svečano dočekan na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, gdje su stigla dva aviona iz Ankare, a odakle će se uputiti ka centru grada, gdje ga čeka cjelodnevni program, od sastanaka sa bh. zvaničnicima, preko političkog mitinga, do konačno šetnje gradom.

Cijeli njegov put osiguravaju jake snage sigurnosti, koje prate sva dešavanja u gradu, posebno nakon nezvaničnih najava da postoje planovi za atentat na Erdogana tokom njegove posjete Balkanu.

Erdogana je na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu dočekao predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

U posjetu BiH doputovala je i supruga turskog predsjednika Emine Erdogan, zamjenik premijera Republike Turske Hakan Cavusoglu, ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu, ministar ekonomije Nihat Zeybekci, ministar sporta i omladine Republike Turske Osman Askin Bak, ministar kulture i turizma Numan Kurtulmus, ministar saobraćaja, pomorstva i komunikacija Ahmet Arslan i predsjednik Uprave za vjerske poslove Turske (Diyanet) Ali Erbas.

Ne propustite