U zgradi Predsjedništva BiH u toku je sastanak delegacija Turske i BiH

Vijesti
U zgradi Predsjedništva BiH u toku je sastanak delegacija Turske i BiH
.

Trenutno je u zgradi Predsjedništva BIH, u toku je sastanak delegacija BIH i Turske, nakon kojeg će se Izetbegović i Erdogan obratiti medijima.

U delegaciji BIH su još i predsjedavajući VM BIH Denis Zvizdić, te ministri Ismir Jusko i Mirko Šarović, te drugi predstavnici izvršne vlasti u BIH.

U Predsjedništvo BiH Erdogan je stigao sa Predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem koji ga je dočekao na aerodromu.

Poslije aktivnosti u Predsjedništvu BiH najavljeno je polaganje cvijeća na Šehidskom mezarju Kovači.

Tokom boravka u Sarajevu Erdoğanu će biti uručen počasni doktorat na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, a planiran je i skup u sarajevskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch" Zetra gdje će biti upriličen šesti Kongres Unije evropskih turskih demokrata (UETD).

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su najavili da će događaj uzrokovati obavezne obustave u saobraćaju te da je osiguran dovoljan broj policijskih službenika.

Privremenih izmjena režima saobraćaja bit će na dijelu ulice Patriotske lige - obilaznica i u ulici Alipašina te na dijelu od raskrsnice s ulicom Jukićeva i to od 08.00 do 21.00 sati.

Prema procjeni Unije evropskih turskih demokrata, koja je organizator skupa u Zetri, događaju će prisustvovati između 10.000 i 15.000 posjetitelja.

Ne propustite