Evo zbog čega morate nositi rukavice dok perete suđe, važno je!

Objavljeno:20.05.2018 - 11:49
A A A Times Arial

Pranje suđa i obavljanje drugih kućanskih poslova u kući može imati negativne posljedice na izgled kože ruku i noktiju.

Stoga je važno da nosite rukavice da vaša koža ne bi bila oštećena, a nokti da ne bi pucali.

rukavica

Još jedan od razloga za nošenje rukavica prilikom pranja suđa jeste to da što ćete bolje držati posuđe jer ono neće da vam klizi iz ruku, koža će vam biti zaštićena od kombinacije tople vode i deterdženta, a možete i da koristite toplu vodu koja je efektnija kod odstranjivanja bakterija.

sudje

Osim kod pranja sudova trebate da koristite rukavice kada čistite po kući, pogotovo ako čistite površine sa kojima je neki oboljeli došao u kontakt. Svaki put kada koristite neku jaku hemikaliju poput izbjeljivača ili slično, stavite rukavice.

rukavice

KAKO IZABRATI ONE PRAVE

Prilikom odabira rukavica pokušajte izbjegavati pakete običnih tankih gumenih rukavica. U njima vam se ruka brzo uznoji, a sklone su pucanju. Osim toga, kratke su, što ipak dopušta sredstvu za čišćenje da pronađe put do vaših ruku.

Poenta je da pronađete neke rukavice koje vam savršeno odgovaraju i onda ćete se naviknuti na osjećaj koji imate kada ih nosite.

rukavicdeeee

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!