MELANIA OTPUŠTENA IZ BOLNICE: Operisala tumor, oglasio se Trump na Twitteru

Svijet
MELANIA OTPUŠTENA IZ BOLNICE: Operisala tumor, oglasio se Trump na Twitteru
.

Melania Trump, Prva dama Amerike, otpuštena je iz bolnice jučer objavili su svjetski mediji..


Američka Prva dama, Melania Trump u subotu je otpuštena iz bolnice pet dana nakon što je bila podvrgnuta operaciji bubrega zbog dobroćudnog tumora.

1481751-melania-epa08-ff

Melania Trump vratila se u Bijelu kuću gdje se 'odmara i vedra je duha', navodi se u saopćenju iz njenog ureda.

U izjavi se dodaje da je ured primio hiljade poziva i elektroničkih poruka s dobrim željama za brz oporavak gospođe Trump. 'Svima zahvaljujemo', navodi ured.

melania

1481741-melania-epa03-ls

 

Operativni zahvat embolizacije dobroćudnog tumora bubrega na 48-godišnjoj Melaniji Trump izveden je u nacionalnoj vojnoj bolnici Walter Reed.

Predsjednik Donald Trump nekoliko je puta posjetio suprugu tokom sedmice i zahvalio je u utorak na Twitteru svima koji su joj iskazali 'mnogo ljubavi i podrške'.

Arterijska embolizacija je zahvat koji se provodi kada nije moguće odstraniti bubreg ili njegov dio, a potrebno je smanjiti veličinu tumora.

1481743-melania-epa04-ff

Takav je zahvat uglavnom potreban ako bolesnik ima smetnje koje su nastale kao posljedica veličine tumora. Zahvat se provodi tako da se u arteriju koja dovodi krv u zahvaćeni bubreg uštrcava posebna spužvasta tvar koja na kraju zatvori krvnu žilu i time onemogući dotok krvi u zahvaćeni bubreg.

Bez dotoka kisika i hranjivih tvari, tumor odumire.

4b81b78a00000578-5652377-no-thanks-in-may-as-they-arrived-in-rome-melania-fixed-her-hair-a-4-1524597016184

Ne propustite