Facebook aplikacija dobila tri nove funkcije, mnogima će se ovo svidjeti

Tech
Facebook aplikacija dobila tri nove funkcije, mnogima će se ovo svidjeti
.

Da li je Facebook vaša omiljena aplikacija, ukoliko jeste trebate znati da su objavljeni noviteti...

Dodane su tri nove funkcije u svoju glavnu aplikaciju, koje će korisnicima pomoći da “kreiraju i sačuvaju uspomene” na efektniji način.

Nove funkcije uključuju Voice Posts, Stories archive i nekoliko funkcija za cloud skladište.

fb

Korisnici, koji kreiraju fotografije i snimaju video uz pomoć in-app Facebook Camera aplikacije će moći da pristupe novim funkcijama za cloud skladište. Biće im ponuđena opcija da sačuvaju fotografiju ili video direktno na njihov Facebook nalog.

facebook

Ovo će biti od pomoći korisnicima sa budžetskim telefonima, koji imaju limitiran prostor za skladištenje na svojim uređajima.

Sve fotografije i video fajlovi, koji su sačuvani u Facebook Camera sekciji, će biti vidljivi samo korisniku nakon što se loguje na Facebook. Korisnik potom može da odluči šta želi da uradi sa fajlovima koje želi da objavi na svom nalogu.

facebook-security-fb

Još jedan od noviteta jeste da Facebook Camera dobija i audio opciju, koja se može koristiti za dijeljenje glasovnih poruka kao Voice Posts. Funkcija će korisnicima pomoći da brzo omuniciraju sa prijateljima i familijom na maternjem jeziku, bez potrebe instaliranja specifičnih tastatura.

A uskoro ćete moći i sačuvati Facebook stories, istakla je ova društvena mreža.

facebook

Ne propustite