JUČERAŠNJI DAN SU PROVELI U SUZAMA: Princ William je bio očajan zbog Meghan i Harryja, a evo koje im je titule dodijelila kraljica

Zanimljivosti
JUČERAŠNJI DAN SU PROVELI U SUZAMA: Princ William je bio očajan zbog Meghan i Harryja, a evo koje im je titule dodijelila kraljica
.

Sada je službeno, Princ Harry i Meghan Markle dobili su titulu vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

Kraljevsko vjenčanje održat će se danas. Svi iščekuju da vide kako će izgledati venčanica Mehgan Markle, koja po nekom pravilu cjenovno ne smije da prestigne vjenčanicu Kate Middleton. Time bi Meghan trebalo da ukaže poštovanje vojvotkinji od Cambridgea i udovolji javnosti, ali izgleda da se to neće desiti.

A britanski mediji prenijeli su da su Meghan i Harry jučerašnji dan proveli u suzama i da nije samo Meghan očajna i tužna što njen otac neće prisustvovati vjenčanju, već je i Harry podjednako tužan, rekao je jedan dvoranin.

princ-harry-markle

Sada je poznato da je Princ Harry već dobio titulu vojvode od Sussexa no Meghan Markle moći će je koristiti tek nakon što postane njegova supruga.

Kraljica Elizabeta II svojem je unuku uz titulu vojvode dodijelila i titule grofa Dumbarton and baruna Kilkeel.

Tako će Harryja ubuduće oslovljavati njegova kraljevska visost vojvoda od Sussexa, a Meghan Markle - njezina kraljevska visost vojvotkinja od Sussexa.

Posljednja osoba koja je nosila titulu vojvode od Sussexa bio je princ August Frederick, šesti sin i deveto dijete kralja Georgea III. Umro je 1843. godine, a poput Harryja i Meghan živio je u Kensingtonskoj palači.

meghan-markle-1526401559

Dva puta se ženio iz ljubavi, no njegov otac nije odobrio njegove odabranice pa niti njegova djeca nisu mogla naslijediti titulu.

skynews-harry-meghan-royal-4230109

Meghan Markle uskoro postaje član kraljevske porodice. A kako se bližimo tom trenutku, iz Kesingtonske palače pušta se sve više detalja o kraljevskom vjenčanju. Sada, postoje novi detalji o tome kako tačno Meghan i princ Harry odati počast princezi Diani.

Kensingtonska palača objavila je kako će izgledati vjenčana torta mladog para, a sada postoje špekulacije da bi Meghan na vjenčanju mogla nositi tijaru princeze Diane.

spenser

A da im napravi tortu za vjenčanje, Princ Harry i Meghan Markle odabrali su slastičarku Claire Ptak, vlasnicu slastičarnice Violet Cake u istočnom Londonu, objavljeno je još krajem marta na službenim internetskim stranicama kraljevske porodice.

Dodali su tada i kako je par naručio tortu od limuna i bazge s kremom od maslaca, koja će svojim okusom i cvjetnom dekoracijom pristajati proljeću te biti obilježena njegovim plodovima.

cakemeghan

Slastičarka je iskazala je zahvalnost na ukazanom povjerenju te obećala napraviti tortu koja će zadovoljiti svih 600 gostiju, ali i one najvažnije, mladence Harryja i Meghan Markle.

Dan prije velikog vjenčanja krenula je i priprema torte, a sve je objavljeno na službenom Twitteru te je Claire Ptak za javnost otkrila i cijeli recept.

SASTOJCI ZA KRALJEVSKU TORTU:

  •     200 limuna iz Amalfija u Italiji
  •     500 organsko uzgajanih jaja iz Suffolka
  •     20 kg kreme od maslaca
  •     20 kila brašna
  •     20 kila šećera
  •     10 boca soka od bazge koja raste u Sandringhamu

 

Ne propustite