ALARMANTNI REZULTATI: Evo šta se događa u vašem organizmu 10 sati nakon nanošenja LAKA ZA NOKTE!

Praktična žena
ALARMANTNI REZULTATI: Evo šta se događa u vašem organizmu  10 sati nakon nanošenja LAKA ZA NOKTE!
.

Svi znamo da ne bismo smjeli prečesto lakirati nokte ili će se oni postati lomljivi i požutit će. Međutim, ispostavilo se da lakovi za nokte mogu uzrokovati mnogo ozbiljniju štetu našem zdravlju.

lak2

To ne znači da ga više ne biste trebali koristiti, ali bitno je imati na umu koji sastojci su štetni i kakve posljedice mogu izazvati.

Opasnosti  laka za nokte leže u njegovoj toksičnosti. Naime, neki od njih sadrže sljedeće sastojke koji mogu ozbiljno oštetiti vaše zdravlje:

lak4

Toluen –  otapalo koje čini nokte glatkima nakon lakiranja i čuva pigment. Toulen može utjecati na središnji živčani sustav i uzrokovati reproduktivne probleme. Glavobolje, slabost, nesvjestica i mučnina samo su neke od izglednih posljedica korištenja nekvalitetnih lakova.

Formaldehid –  bezbojni plin neugodna mirisa koji se koristi za produljenje trajanja laka. Ako patite od alergija, kontakt s formaldehidom može uzrokovati dermatitis, ali moguće su i hemijske opekline. U najtežim slučajevima može dovesti do nepravilnosti srčanog ritma i konvulzija i raka.

Kao miris koristi se dibutil ftalat. Njegovo prisustvo može uzrokovati nepravilnosti endokrinog sustava, ginekološke bolesti i dišne probleme

lak3

Naučnici su proveli istraživanje s grupom od 24 žene. 6 sati nakon lakiranje noktiju, kod većine njih pronađene su povišene razine difenil fosfata - derivata trifenil fosfata koji nastaje u procesu metabolizma.

 10 sati nakon početka eksperimenta, razine difenil fosfata u tijelima ispitanica povećale su se do 7 puta. Ti su zaista alarmantni rezultati.

lak5

Kako odabrati lak za nokte koji neće uzrokovati štetu našem zdravlju?

“5-Free” znači da proizvod ne sadržava formaldehid, derivate formaldehida, toluen, dibutil ftalat i kamfor.

“3-Free” znači da lak ne sadrži tri štetna sastojka – formaldehid, dibutil ftalat i toluen.

lak1

Prije kupovine laka obratite pažnju na sastojke i zapamtite - vaše zdravlje je u vašim rukama!

Ne propustite