VIŠE IH NIKADA NEĆE KUPOVATI: Napravite domaće MACARONSE

Praktična žena
VIŠE IH NIKADA NEĆE KUPOVATI: Napravite domaće MACARONSE
.

Nakon ovog recepta više nikada nećete poželjeti da ih kupite u slastičarnicama. 

Sastojci: 

- 120 grama šećera u prahu
- 80 grama mljevenih badema
- 50 grama šećera
- 2 bjelanca
- mrvica kakaa

FIL: 

- 200 grama čokolade za kuhanje
- 100 mililitara vrhnja za kuhanje

Način pripreme:

Bjelanca odvojite od žumanjaca i tako ih ostavite u frižideru 2 dana. Kada su odstojali izvadite ih i ostavite da stoje na sobnoj temperaturi. Mljevene bademe prosijte i šećer u prahu takođe. Bjelanca umutite pa dodajte im šećer lagano dok ne dobijete čvrst snijeg. Bjelanca umješajte sa bademima i šećerom u prahu koje ste prosijali ali radite to lagano da bjelanca ne padnu. Malo dodajte kakaa za boju i mješajte. Možete i neku drugu jestivu boju. Uzmite slastičarsku špricu i uspite unutra i sipajte na papir za pečenje.Neka tako stoji oko sat vremena pa zagrijte rernu i pecite ih 15 minuta na 150 stepeni.

Fil:

Vrhnje za kuhanje ugrijte pa dodajte čokoladu da se istopi. Ostavite neka se fil hladi pa punite kolačiće filom.

 

Ne propustite