VIŠE IH NIKADA NEĆE KUPOVATI: Napravite domaće MACARONSE
Nakon ovog recepta više nikada nećete poželjeti da ih kupite u slastičarnicama.
Sastojci:
- 120 grama šećera u prahu
- 80 grama mljevenih badema
- 50 grama šećera
- 2 bjelanca
- mrvica kakaa
FIL:
- 200 grama čokolade za kuhanje
- 100 mililitara vrhnja za kuhanje
Način pripreme:
Bjelanca odvojite od žumanjaca i tako ih ostavite u frižideru 2 dana. Kada su odstojali izvadite ih i ostavite da stoje na sobnoj temperaturi. Mljevene bademe prosijte i šećer u prahu takođe. Bjelanca umutite pa dodajte im šećer lagano dok ne dobijete čvrst snijeg. Bjelanca umješajte sa bademima i šećerom u prahu koje ste prosijali ali radite to lagano da bjelanca ne padnu. Malo dodajte kakaa za boju i mješajte. Možete i neku drugu jestivu boju. Uzmite slastičarsku špricu i uspite unutra i sipajte na papir za pečenje.Neka tako stoji oko sat vremena pa zagrijte rernu i pecite ih 15 minuta na 150 stepeni.
Fil:
Vrhnje za kuhanje ugrijte pa dodajte čokoladu da se istopi. Ostavite neka se fil hladi pa punite kolačiće filom.