Koju bananu biste pojeli? To otkriva važne činjenice o tvom zdravlju

Porodica i zdravlje
Koju bananu biste pojeli? To otkriva važne činjenice o tvom zdravlju
.

Istraživanja su pokazala da su samo dvije banane dnevno dovoljne za 90-minutni trening. Ipak, energija nije jedina dobrobit ovog čudesnog voća.

Svi znate da su banane odličan izvor kalijuma, ali one obezbjeđuju i druge hranljive materije i vitamine našem tijelu. Svaka banana, od zelenih do onih tamnih sa mrljama, ima sopstvene zdravstvene prednosti.

b5

1. Zelene banane

b

Ako imate problem sa šećerom u krvi, ove banane mogu da vam pomognu da ga držite pod kontrolom. Kako imaju nizak glikemijski indeks, one su jednostavna užina za one koji moraju da prate nivo šećera u krvi. One pomažu i u spriječavanju i liječenju dijareje, pa se preporučuje da pojedete jednu sljedeći put kada budete imali problem sa odlaskom u toalet.
2. Žuto-zelene banane

b1

Ove banane su sjajne za smanjenje gladi jer drže sitost duže vrijeme. Takođe pomažu i u održavanju optimalnog nivoa šećera u krvi. Ove banane su bogate vlaknima koja pogoduju radu digestivnog sistema i korisne su za dobre bakterije koje žive u vašem tijelu.

3. Žute banane

b2

Za većinu ljudi, ovo su najbolje banane. Kora se lako ljušti i nisu suviše slatke ni mekane. Naše tijelo najbolje vari ove banane, a antioksidansi iz potpuno žutih banana pomažu u zaštiti od bolesti.

 
4. Banane sa mrljama

b3

I ove banane sadrže ključne antioksidanse i pomažu pacijentima koji se bore sa rakom. Braon tačke na banani znače da one mogu da razbiju nepravilne ćelije u tijelu koje dovode do nastanka tumora. Ipak, ove banane su mnogo slađe od ostalih, pa ih izbjegavajte ako imate problema sa šećerom.
5. Braon banane

b4

Ovo su najmekše i najslađe banane; braon banane su bogate triptofanom koji smanjuje stres i anksioznost. Takođe su bogate materijama koje održavaju zdravlje kostiju i mišića. Sljedći put kada budete bili pod stresom ili vam je potrebna dobra užina poslije treninga, slobodno posegnite za braon bananom!

Ne propustite