OČISTITE DEBELO CRIJEVO OD TOKSINA: Ova odlična smjesa će vam pomoći, zapišite recept!

Porodica i zdravlje
OČISTITE DEBELO CRIJEVO OD TOKSINA: Ova odlična smjesa će vam pomoći, zapišite recept!
.

Vrijeme je da probate napraviti napitak po ovom receptu. Recept za čišćenje debelog crijeva je pun čudesnih vlakana, hranjivih tvari, ali i vitamina koji će vam pomoći izabaciti toksine.

Odlična baza za ovaj recept, zbog čišćenja crijeva je jabuka. 

aid366730-728px-take-a-detox-bath-step-1-version-5-622x467

Čišćenje organizma je potrebno obaviti prije svega zbog lošeg načina ishrane koji godinama praktikujemo čime stvaramo ogromne količine štetnih naslaga u probavnom sistemu koje se tako dalje šire i apsorbuju u organizam.

Sastojci jabuke djelovat će na vašu probavu kao spužva koja će ući u vaša crrijeva i pokupiti štetne materije i naslage koje su tamo nakupljenje, te će ih na brz, bezbolan i efikasan način izbaciti iz tijela.

jabuka

SASTOJCI KOJI ĆE VAM BITI POTREBNI:

  •     1 jabuka
  •     1 kašičica meda
  •     1 kašičica lanenog sjemena
  •     1 šolja vode

Lanene sjemenke bogat su izvor omega 3 masnih kiselina, antioksidansa i vlakana. One pomažu u borbi protiv holesterola, viška kilograma i probavnih tegoba, a naučno je dokazana učinkovitost u smanjenju rizika od dijabetesa, malignih oboljenja te bolesti srca.

Lan se također, pokazao učinkovitim saveznikom u prevenciji raznih vrsta raka, a posebno raka dojke te ublažavanja simptoma PMS –a.

med

lan2

Priprema:

Pomiješajte sve sastojke zajedno. Pijte intenzivno 7 dana i primjetit ćete rezultate. Pijte i uživajte!

detoxen

Ne propustite