PODGORICA: Zamijenili bebe u bolnici, roditelji otišli kući s tuđim djetetom

Region
PODGORICA: Zamijenili bebe u bolnici, roditelji otišli kući s tuđim djetetom
.

PODGORICA - Iz porodilišta kliničkog centra u Podgorici, roditelji su odonijeli kući tuđu bebu. Ovi roditelji novorođene bebe tek kad su došli u stan shvatili su da su im dali tuđe dijete.
 
Radosni roditelji nakon što su preuzeli bebu od babice i napustili porodilište, nisu ni slutili da dijete nije njihovo.
 
Prvi je posumnjao otac, koji je zapazio da je beba mnogo sitnija, a kada su stigli kući majka je odvila novorođenu djevojčicu i vidjela da im broj narukvice nije isti.
 
 Istog trenutka vratili su se u porodilište, gdje ih je čekalo njihovo dijete i isprike zdravstvenog osoblja.
 
“Prilikom otpusta medicinska sestra, kao i porodilja, nisu primijetile da majka i beba nemaju isti broj. Propust je nastao zbog nesavjesnog i neodgovornog rada, jer se sestra nije pridržavala procedure i protokola u vezi s otpustima porodilja i novorođenčadi. Ovaj propust je odmah uočen i otklonjen”, priopćeno je iz kliničkog centra koji najavljuje oštriju kontrolu prilikom otpusta beba.
 
“Ubuduće će prilikom otpusta, pored majke, nazočiti još tri osobe s klinike, jedan neonatolog i dvije medicinske sestre”, najavljuju iz kliničkog centra dodajući kako je ovo prvi put da se ovakav propust dogodio u njihovoj zdravstvenoj ustanovi te da će protiv odgovorne sestre pokrenuti disciplinski postupak, radi suspenzije i promjene radnog mjesta. 

Ne propustite