Atletico Madrid osvojio Evropsku ligu, na krilima briljantnog Griezmanna savladali Olympique Marseille

Sport
Atletico Madrid osvojio Evropsku ligu, na krilima briljantnog Griezmanna savladali Olympique Marseille
.

Fudbaleri Atletico Madrida su u finalnoj utakmici Evropske lige na krilima briljantnog Antoinea Griezmanna uspjeli savladati savladali Olympique Marseille rezultatom 3:0. 

g7

Atletico Madrid je posljednjih osam godina čak tri puta osvojio Evropsku ligu.

g5

 Posljednji put slavni španski klub učinio je to večeras, nakon što je savladao Marseille u finalnom susretu u Lionu sa 3:0.

Izuzimajući šansu Germainea na početku meča te stativu Mitrogluoa u 80. minuti, Atletico je pokazao više od protivničkog tima i sasvim zasluženo, iako lišen usluga Diega Simeonea (suspendovan, ekipu s klupe vodio Herman Burgos), u vlastitu riznicu uvrstio novi trofej.

g2

Mrežu francuske ekipe dvaput je pogodio – Francuz. Antoine Griezmann doveo je Atletico u vodstvo u 21. minuti. Vratar Mandanda je s gola neoprezno dodao Zambi Anguissi, kojemu se lopta odbija od nogu. Uzima je Gabi i u čistu šansu gura Griezmanna koji rutinski poentira za 1:0.

Početakom drugog poluvremena, francuski napadač udvostručuje prednost Madriđana. Bila je to fantastična akcija Atletica. Od početka drugog dijela jakim presingom su krenuli na Francuze. Koke savršeno proigrava Griezmanna, a najbolji Atleticov igrač hladnokrvno prebacuje Mandandu za 2:0.

Konačan rezultat u 88. minuti zaključuje kapiten Gabi, koji materijalizira odličan kontranapad španske ekipe za konačnih 3:0.

atg3g4g6g8g1

 

Marseille je pokušavao do kraja barem smanjiti, preuzeti inicijativu, ali izuzev pomenute stative Kostasa Mitrogluoa, ništa vrijedno spomena. Treba navesti da je francuski tim zadesila velika nevolja u 31. minuti, kada je Payet zbog povrede bio primoran napustiti teren.

g

Može se reći da je osvajanjem ovog trofeja Atletico spasio sezonu, dok Marseilleu ostaje žal jer bi eventualnim trijumfom, osim trofeja, osigurao učešće u Ligi prvaka iduće sezone.

Ne propustite