Koristite li vi sodu bikarbonu kada kuhate jaja? EVO ZAŠTO ĆETE TO OD DANAS STALNO RADITI!

Praktična žena
Koristite li vi sodu bikarbonu kada kuhate jaja? EVO ZAŠTO ĆETE TO OD DANAS STALNO RADITI!
.

Jednostavni trikovi, pogotovo u kuhinji, iz dana u dan nam olakšavaju život. A kada se radi o omiljenoj namirnici mnogih, jajima, ovo morate znati.

jaja2

Naime, stručnjaci kažu kako su jaja stara između 7 i 10 dana idealna za kuhanje i najlakše ih je oguliti. Ali, mi ne možemo uvijek znati koliko su jaja stara, čak se u jednoj školjci mogu nalaziti jaja različite starosti.

jaja

Da biste izbjegli nevriranja oko guljenja, dok se kuhaju u vodu dodajte kašiku soda bikarbone. Soda bikarbona će povećati vlažnost i kasnije ćete ih oguliti bez ikakvih problema.

0jaja1

Još nekoliko trikova s jajima pogledajte u videu:

 

Ne propustite