Oko 70 migranata pokušalo blokirati GP Velika Kladuša – Maljevac

Vijesti
Oko 70 migranata pokušalo blokirati GP Velika Kladuša – Maljevac
.

Pripadnici granične policije u saradnji s policajcima iz Bihaća spriječili su blokiranje graničnog prijelaza. Oko 60 i 70 osoba afro-azijskog porijekla koje nisu kod sebe imale dokumente za prelazak državne granice pokušale su blokirati saobraćaj preko prijelaza Velika Kladuša – Maljevac, potvrđeno je iz Granične policije za Balkansku istraživačku mrežu Bosne i Hercegovine.

Naime, grupa migranata pokušala je blokirati prijelaz, ali su pripadnici granične policije u saradnji s policajcima iz Bihaća uspostavili normalizaciju saobraćaja preko prijelaza.

- Osobe se nalaze u okolini prijelaza koje osiguravaju pripadnici nadležnog Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona -  rečeno je iz Granične policije.

Podsjećanja radi, “Facebook” stranica „Granični prijelaz Maljevac“, objavila je da migranti sjede i leže na dijelu prijelaza pod hrvatskom kontrolom, dok su okruženi policajcima. Helikopter hrvatske policije nadlijeće prijelaz, a veći je broj i pripadnika Granične policije BiH.

Iz policijske uprave Karlovac su za BIRN BiH kazali da su migranti u “nadležnosti resornih tijela BiH” te da nisu prešli granicu. 

 

Ne propustite