9 opasnih aplikacije koje trebate da izbrišite, #5 pod HITNO brišite

Tech
9 opasnih aplikacije koje trebate da izbrišite, #5 pod HITNO brišite
.

Google Play je izvrsno mjesto za nove razvojne inženjere koji žele izraditi vlastite aplikacije. No, nažalost, svi nemaju najbolje namjere: neki programi mogu prikupljati podatke s vašeg telefona, dijeliti vaše osobne podatke, pa čak i ukrasti novac s vašeg bankovnog računa.

Ovo je popis najsloženijih aplikacija. № 5 trebao bi biti izbrisan odmah.

№ 1. Vrijeme apps

h

Vrijeme aplikacije su postale vrlo popularne u početku, ali otkriveno je da u njima postoji mnogo virusa. Na primjer, došlo je do slučaja kada je vremenska prognoza imala ugrađenu trojansku mrežu koja je prikupila podatke s telefona vlasnika i poslala je napadačima. Uglavnom su zainteresirani za podatke o kreditnoj kartici.

Popularnost vremenskih aplikacija sada se smanjuje. Mnogo je lakše i brže provjeravati vremenske prognoze putem preglednika.

№ 2. Društveni mediji

h2

Ove aplikacije također su postale vrlo popularne i vrlo brzo su izgubile popularnost. U tom slučaju hakeri nemaju nikakve veze s njima, samo da aplikacije zauzimaju puno energije i ubijaju bateriju tako da pametni telefon počne zaostajati. Na primjer, mnogi korisnici Facebooka lakše su upotrebljavali mobilnu verziju preglednika od službene aplikacije.

№ 3. Optimizatori

h3

Očistite Master i ostali optimizatori kao što je ovaj brinite o brisanju predmemorije i brisanju nepotrebnih programa. Međutim, većina modernih telefona već ima tu funkciju u svom sustavu što čini te aplikacije beskorisnim. Oni također produžuju trajanje baterije. Nećete ubrzati sustav, usporit ćete ga i ostvariti oglase kao "bonus".

№ 4. Ugrađeni preglednici

 

h4

Ugrađeni preglednici često su instalirani na telefonski sustav "out of the box" i oni su uglavnom spori i nisu baš popularni. U većini slučajeva ugrađeni preglednici se otvaraju kada kliknete vezu. Za razliku od, na primjer, Google Chrome, ti programi nemaju nikakvu zaštitu od presretanja podataka i usporavaju performanse sustava.

№ 5. Antivirusni programi nepoznatih programera

h5

Kada su ljudi počeli hakirati telefone i kradu podatke, počele su se pojavljivati ​​mobilni antivirusni programi. A zatim, hakeri su imali sjajnu ideju i stvorili vlastite protuvirusne aplikacije. Te aplikacije mogu ukrasti osobne podatke korisnika, pa čak i potpuno blokirati telefon.

№ 6. Preglednici s dodatnim značajkama

h6

Ova kategorija uključuje preglednike s posebnim značajkama, kao što su gledanje videozapisa i streaming. Međutim, takve aplikacije imaju dva ozbiljna nedostatka. Prvo, broj ugrađenih oglasa nevjerojatno je. Oglasi su vrlo neugodno i čine sustav vrlo sporo. Drugo, aplikacije zahtijevaju pristup mnogim dijelovima sustava, čak i upravljanje pozivima. To ih čini vrlo nesigurnima.

№ 7. Aplikacije za povećanje količine RAM-a

h7

Aplikacije koje tvrde da mogu povećati količinu RAM-a su optimizatori. Privremeno mogu izbrisati privremenu memoriju i telefon već ima mogućnost to učiniti. O RAM-u - nećete dobiti više od vašeg telefona u početku. Ti programi ne samo troše sredstva koja imate, već mogu lako prikupljati i podatke.

№ 8. Lazni detektori

h8

Te aplikacije ne možete uzeti ozbiljno jer su stvorene samo za zabavu. Možda će u budućnosti, ako svi telefoni budu opremljeni biometrijskim senzorima, moći će pročitati promjenu brzine otkucaja srca prilikom odgovaranja na pitanja. No, sada su detektori laži u telefonima korisni kao kristalne kugle. Baš kao i slične aplikacije, skratit će vijek trajanja baterije. Isto tako, te aplikacije ne trebaju pristup vašim kontaktima i osobnim podacima. Dakle, ako aplikacija poput ove pokušava dobiti pristup, nemojte je instalirati.

№ 9. Defragmentacijske aplikacije

h9

Aplikacije za defragmentaciju postale su vrlo popularne odmah nakon osnivanja jer su slične istim programima na računalima. No za hardverske uređaje ne postoje hard diskovi za defragmentaciju tih aplikacija, oni mogu samo analizirati koliko prostora određeni programi zauzimaju. Osim toga, aplikacije za defragmentaciju također koriste resurse vašeg telefona i mogu prikupljati vaše osobne podatke.

S obzirom na ogroman broj aplikacija izrađenih svaki dan, ni Google ne može pratiti i provjeriti sigurnost svih novih programa. Dakle, sigurnost vašeg uređaja uglavnom ovisi o vama. Recite nam u komentarima ispod koliko aplikacija s popisa pronađete na svom pametnom telefonu.

Novi.ba

 

Ne propustite