MEMIĆ SE OBRATIO IZETBEGOVIĆU: A gdje je moj Dženan, Bakire? On te nikad ne bi izdao! (VIDEO)

Bosna i Hercegovina
MEMIĆ SE OBRATIO IZETBEGOVIĆU: A gdje je moj Dženan, Bakire? On te nikad ne bi izdao! (VIDEO)
.

Nekoliko stotina građana Sarajeva, ali i drugih gradova Bosne i Hercegovine, okupilo se danas u glavnom gradu BiH, na Vilsonovom šetalištu , na protestu povodom smrti dvojice mladića, Dženana Memića iz Sarajeva i Davida Dragičevića iz Banjaluke.

Predvodnici okupljenih su očevi dvojice mladića, Muriz i Davor.

Na početku svog govora Memić se prvo zahvalio svim prisutnim, koji su ti došli po sedmi put da traže pravdu za njegovog sina.

memic

''Ja sam legalista, meni treba sudnica, a ne ulica. Zar treba da se pravda traži na ovaj način.

Kantonalno tužilaštvo na čelu s Dalidom Burzić je radilo se da ne nađu ubicu, a ne da pronađu. Oni su lutali u istrazi tri puta, ja od prvog dana ne lutam. Prvi dan što sam rekao stojim iza svake svoje riječi, meni ne mogu napisat krivičnu prijavu. Od sada sam ja glavni tužuic, a Dalida se boji svojih dokaza.

Pozivam Dalid Burzić da se preda i svih devet tužioca koji su radili na ovom predmetu.

Od sada sam razočaran i u rad suda, sud neće da donese naredbu da se daju preostali dokazi. Oni ovo vode kao saobraćajnu nesreću, a ima preostalih osam povjerljivih dokaza, i saobraćajnoj nesreće ne postoje ti dokazi'', rekao je Memić.

Ako ne prime do petka njega i njegovog advokata, Memić je rekao kako od iduće sedmice prave šatorsko naselje ispred Suda BiH.

memiv2

Dodao je da je Ševal Kovaćević izmislio saobraćajnu nesreću,a Mirsad Kulović dokazao kako je to izmišljena saobraćajna nesreća, nema mjesta kontakta, prema tome nema saobraćajna nesreće.

To što sud nije dao da se obavi vještačenje u Zagrebu na Fakultetu prometnih znanosti, Memić je naveo kao još jedan dokaz štimanja proces. ''Devet vještaka iz struke su mi došli i rekli ja ne smijem'', rekao je Memić, te se zahvali onima koji su svoj posao obavili časno i pošteno, te nakon toga nikada više nisu pozvani na svjedočenja.

Naglasio je kako će tražiti odgovornost svih pripadnika MUP-a, te dodao kako u istom ima i poštenih ljudi koji jedva čekaju da pošteno obavljaju svoj posao. Te da on neće raditi njihov posao.

- Neku noć Bakir je sakupio omladinu na Ilidži. A gdje je moj Dženan, Bakire, gdje je moj Dženan? On te nikad ne bi izdao. Poslije tog skupa si otišao veličati ratnog profitera Aliju Budnju. Svi znamo da su ratni profiteri lešinari i da su ranjenici ležali u tunelu dok ne prođe njihova roba. Taj ratni profiter je izbrisao snimak koji bi pomogao u istrazi - zaključio je Memić.

Pogledajte video:

(Novi.ba)

Ne propustite