NAKON OPERACIJE BUBREGA: Donald Trump posjetio Melaniju u bolnici i otkrio kako se osjeća!

Svijet
NAKON OPERACIJE BUBREGA: Donald Trump posjetio Melaniju u bolnici i otkrio kako se osjeća!
.

Bijela kuća jučer je izdala saopštenje u kojem stoji kako je Prva dama Sjedinjenih Američkih Država Melanija Trump imala operaciju bubrega u vojnom kliničkom centru Walter Reed koji se nalazi u blizini Washingtona.

"Ovog jutra, prva dama Melania Trump, podvrgla se embolizaciji radi tretmana benignog bubrežnog stanja. Procedura je uspješno završena i nije bilo komplikacija. Trump je u Walter Reed nacionalnom vojnom kliničkom centru i tamo će najvjerovatnije ostati do kraja nedjelje. Raduje se potpunom oporavku da bi mogla da nastavi svoj rad u ime djece širom planete", pisalo je u saopštenju.

1481741-melania-epa03-ls

Predsjednik Donald Trump u ponedjeljak je posjetio Melaniju, a potom je na Twitteru napisao:

"Melanija se dobro osjeća, hvala svima na lijepim željama. Procedura je uspješno završena".

Očekivana višednevna hospitalizacija Melanije Trump biće najduža za jednu Prvu damu od kada je Nancy Reagan provela nedjelju dana u bolnici nakon mastektomije u oktobru 1987. godine.

1481743-melania-epa04-ff

Laura Bush je 2006. godine imala operaciju kožnog raka, 2007. godine imala operaciju za smirivanje nervnog živca. U oba slučaja, gospođa Bush nije provela noć u bolnici.

Rosalynn Carter je imala operaciju uklanjanja benignog tumora dojke 1977. godine, samo tri godina nekon što je Betty Ford uradila mastektomiju nakon dijagnoze karcinoma dojke.

Daljnji historijski podaci pokazuju kako su ostale Prve dame iz 19. i početka 20. stoljeća imale ozbiljnije bolesti koje uključuju moždani udar, epilepsiju, spontane bolesti, bubrežne bolesti i bolesti srca.

Jackie Kennedy je 1960. ostala nekoliko dana u bolnici nakon carskog reza.

trampmelania2

Potpredsjednik Mike Pence je također uputio Melaniji želje za oporavkom:

"Prva dama je podvrgnuta medicinskom zahvatu i sretan sam što mogu reći da je već sada oporavlja. Melanija je u našim srcima".

Ne propustite