OLUJA S GRMLJAVINOM ŠIROM KONTINENTA, A PAO JE I SNIJEG: Objavljen snimak NEVREMENA na društvenim mrežama! (VIDEO)

Vijesti
OLUJA S GRMLJAVINOM ŠIROM KONTINENTA, A PAO JE I SNIJEG: Objavljen snimak NEVREMENA na društvenim mrežama! (VIDEO)
.

Jaka kiša pogodila je dijelove Njemačke, kao i Italije, a u Francuskoj snijeg...

Nevreme praćeno grmljavinom i gradom pogodilo je nekoliko zemalja širom Evrope u toku vikend, dok je na jugoistoku Francuske pao snijeg. U Hrvatskoj je i dalje na snazi žuti meteo-alarm poslije nevremena do kojeg je došlo u dijelovima te zemlje u nedelju.

nevrijemehrt

hrvatska-nevrijeme1

 

Obilna kiša pala je u dijelovima Zagreba, padavina sa grmljavinom bilo je i u Karlovcu, kao i širom Istre, gde je pao grad koji je formirao led deblji od 40 centimetara.

 

Jaka kiša pogodila je dijelove Njemačke, kao i Italije, a u nekim dijelovima Francuske, sa višom nadmorskom visinom, pao je snijeg. Snijeg je pao na jugoistoku, u oblastima Lozar, Ardešu i Gornja Loara.

U tim oblastima na snazi je narandžasti meteo-alarm, navodi Meteo Frans. Alarm će biti na snazi do utorka.

Prema riječima meteorologa, snijeg i dalje pada na mjestima iznad 1.000 - 1.200 metara nadmorske visine, a fotografije snežnog pokrivača objavili su mnogi korisnici društvenih mreža.

Kako pišu francuski mediji, snježni pokrivač vidiljiv je na nekim mjestima koja su na 900 metara nadmorske visine.

A u Bosni i Hercegovini sutra će preovladavati pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Obilniji pljuskovi se očekuju u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne od večernjih sati prema kraju dana. Vjetar će biti umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13 stepeni. Najviša dnevna između 17 i 23 stepena.

U Sarajevu sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 10 stepeni. Najviša dnevna oko 19 stepeni.

kisa-pljusak

U BiH danas je umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 6 stepeni, Livno i Sokolac 15, Ivan-sedlo i Sanski Most 16, Prijedor 17, Tuzla 18, Bihać i Srebrenica 19, Banja Luka, Gradačac, Sarajevo i Široki Brijeg 20, Bijeljina, Brčko, Bugojno, Doboj, Grude i Trebinje 21, Jajce i Mostar 22 i Stolac i Zenica 24, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(Novi.ba/agencije)

Ne propustite