MOSTAR: Predstavnici Delegacije EU-a i UNICEF-a najavili posjetu

Bosna i Hercegovina
MOSTAR: Predstavnici Delegacije EU-a i UNICEF-a najavili posjetu
.

 Zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH Sinno Khaldoun i predstavnica UNICEF-a u BiH Geeta Narayan boravit će u utorak, 15. maja, u posjeti Mostaru kako bi sagledali rezultate zajedničkog djelovanja kroz primjer nekoliko povezanih i međuzavisnih aktivnosti u tom gradu, čime će ujedno obilježiti i Međunarodni dan porodica.

Naime, Mostar je trenutno jedna od lokacija na kojoj se, u saradnji s vlastima i institucijama Kantona i Grada Mostara, provode dva programa koje podržava EU: regionalni projekt „Zaštita djece od nasilja i promocija socijalne inkluzije djece sa poteškoćama na zapadnom Balkanu i Turskoj” i bosanskohercegovački projekt „Transformacija ustanova za zaštitu djece i sprječavanje razdvajanja porodica” i oba su aktuelna u periodu 2016-2018.

Posjeta će početi uvodnim sastankom, koji će kao specijalne goste imati i djecu iz Mostara koja su bila uključena u spomenute aktivnosti, a koji će biti održan u Gradskoj vijećnici u 10 sati.

Sastanku će prisustvovati zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u BiH Sinno Khaldoun, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, kantonalni ministar zdravstva, rada i socijalne zaštite Goran Opsenica, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović, te predstavnica UNICEF-a u BiH Geeta Narayan.

Tokom posjete gosti će obići i Dječiji dom u Mostaru, Četvrtu osnovnu školu te predškolsku ustanovu "Dječiji vrtići" Mostar,  saopćeno je iz UNICEF-a u BiH.

 

Ne propustite