POTREBAN VAM JE LED I OVAJ ČUDNI SASTOJAK: Efikasno skiniti salo sa stomaka, pobijedite bore i akne

Praktična žena
POTREBAN VAM JE LED I OVAJ ČUDNI SASTOJAK: Efikasno skiniti salo sa stomaka, pobijedite bore i akne
.

Većina nas kockice leda koristi za hlađenje ukusnih pića tokom vrelih ljetnih dana. Ipak, to nije jedini način na koji možemo koristiti kockice leda.

Ono što rijetko ko od nas zna jeste to da je njihova svrha mnogo veća od hlađenja limunade. Zbog toga, mi ćemo vam danas otkriti na koje sve neobične načine možete upotrebiti kockice leda i tako pobošljati svoje zdravlje i blagostanje.


1. Pobijedite salo na stomaku

salo
Potrebno vam je:

- 3 kašike rastavića
- 1 veza ruzmarina
- 3 kašike kafe
- 500 grama zelenog čaja
- 1/2 litra vode

Priprema:

1. Nakon što ste kuhali gore navedene sastojke 15 minuta, ostavite tečnost da se ohladi. Zamrznite je u posudi za pravljenje kockica leda.
2. Stavite kockice leda u plastičnu kesu i masirajte stomak kružnim pokretima. Cijeli proces bi trebalo da traje oko 15 minuta, sa 3 kratke pauze, piše Fokuzz.


2. Pobijedite bore
bore

Stimulisanjem cirkulacije krvi, led smanjuje bore ili usporava njihovo pojavljivanje. Svakog dana, nakon što ustanete, izmasirajte lice kesom napunjenom kockicama leda.


3. Pobijedite otečene oči

oci

Lako ćete se riješiti umora i otoka na očima ako umotate nekoliko kockica leda u maramicu i masirate područje oko očiju 2 minuta.


4. Pobijedite akne
akne
Smanjite pojavljivanje akni tako što ćete se prvo umiti. Onda, stavite nekoliko kockica leda u čistu maramicu i držite je na pogođenim dijelovima lica 3-5 minuta.

Ne propustite