FENOMENALNA MINJON TORTA: Poslastica kojoj niko ne može odoljeti!

Praktična žena
FENOMENALNA MINJON TORTA: Poslastica kojoj niko ne može odoljeti!
.

Danas vam donosimo recept za fantastičnu Minjon tortu, koja oduševljava sve koji je probaju.

Za koru vam je potrebno:

  • 15 bjelanaca,
  • 450 g šećera,
  • 3 kašike brašna,
  • 200 g oraha,
  • 200 g pečenih lješnjaka,
  • 200 g pečenih badema.


Za fil:

  • 15 žumanaca,
  • 15 kašika šećera,
  • 100 g čokolade,
  • 300 g maslaca,
  • 6 kašika ulja,
  • 200 g čokolade za glazuru.

 

87-1000x0

Priprema:

Umutite pjenasto pet bjelanaca, dodajte 150 grama šećera i na kraju pažljivo umješajte mljevene orahe i kašiku brašna pa pecite koru u rerni zagrijanoj na 180 stepeni oko 20 minuta. U drugu koru umjesto oraha stavite mljevene lješnjake, a u treću mljevene bademe. Za fil na pari kuhajte žumanca i šećer, pa kada se zgusne dodajte čokoladu. Ohlađeni fil izmiješajte s umućenim maslacem.

Filujte prvo koru s orasima pa s bademima i na kraju s lješnjacima. Tortu sa svih strana premažite filom pa odozgo prelijte čokoladnom glazurom, a stranice ukrasite mljevenim grilijašem ili sjeckanim lješnjacima.

 

Ne propustite