DA LI STE SIGURNI DA JE VAŠ IPHONE ORIGINAL? Pomoću ova 4 načina prepoznajte KOPIJU

Tech
DA LI STE SIGURNI DA JE VAŠ IPHONE ORIGINAL? Pomoću ova 4 načina prepoznajte KOPIJU
.

Iphone je svakako jedan od najpopularnijih telefona na svijetu, ali je ujedno i jedan od najfalsifikovanijih.

Provjerite sljedeće stvari kako biste saznali da li je riječ o kopiji.

Provjerite serijski broj

iphone2

Svaki "iPhone" ima jedinstveni serijski broj - on pomaže da se identifikuju specifični modeli i verifikuje da li se nalazi u Apple-ovoj bazi podataka.

Locirajte serijski broj svog "iPhonea" tako što ćete otvoriti "Settings," odabrati "General meni" i otvoriti "About" sekciju.

Skrolujte  sve dok ne vidite opciju "Serial Number". Zatim posjetite https://checkcoverage.apple.com/hr/hr/ i unisite serijski broj svog telefona. 

Sistem će vas obavijestiti da li je je uređaj pod garancijom i da li je u pitanju originalni "iPhone".

Sve na svom mjestu?

iphone1

Mnogi lažni primjerci nemaju sve na svom mjestu u poređenju sa originalnimiPhon-om. Zato bi uvijek trebalo da provjerite da li je dugme za paljenje u gonjem desnom uglu, "Home" dugme u centru ispod ekrana i da li su dugmići da pojačavanje i stišavanje zvuka u gonjem lijevom dijelu telefona.

Originalni "iPhone" ima i logo jabuke na zadnjoj strani.

Ako nešto od ovih stvari ne postoji, ili nije na svom mjestu, postoji velika vjerovatnoća da je u pitanju lažni telefon.

Da li može da se sinhronizuje?

iphone3

Sinhronizacija "iPhonea" je odličan način da provjerite da li je autentičan. Ako se povežete sa "iTunesom", a aplikacija ga ne prepoznaje ili "iPhone" ne može da sinhronizuje podatke, postoji velika šansa da je u pitanju lažnjak, ili je originalni uređaj oštećen.

Aplikacije

iphone4

Svaki "iPhone" dolazi sa mnoštvom već instaliranih aplikacija kao što su "Contacts, Compass, Settings, Calculator, Music i Photos".  Ako nemate neku od ovih aplikacija, neko je već koristio teleofon ili je on lažan. 

Ne propustite