Policija upozorava roditelje: Ovo su aplikacije na koje trebate obratiti pažnju

Mame i bebe
Policija upozorava roditelje: Ovo su aplikacije na koje trebate obratiti pažnju
.

Dok je većina roditelja upoznata s Facebookom, Instagramom, Twitterom il Snapchatom, nove aplikacije i društvene mreže stvaraju se svakog dana. Policija redovito upozorava roditelje da pripaze, posebno na online predatore i zlostavljanje odnosno "cyberbullying, piše Sheerluxe.com. Policija redovito upozorava roditelje da pripaze, posebno na online predatore i zlostavljanje odnosno "cyberbullying"
 

Ovo su aplikacije na koje trebate obratiti pažnju:

1. Calculator+

ka

Ova aplikacija izgleda poput kalkulatora, ali je zapravo skrivena baza fotografija. Da biste ušli u skrivena videa trebate upisati četveroznamenkastu lozinku.

2. Omegle

ka1

Ova web stranica služi za čavrljanje sa strancima. Omegle nasumično spaja dva anonimna korisnika koji potom, putem videa ili poruka, komuniciraju.

3. Yubo

ka1

Ovaj aplikacija je nešto poput Tindera, ali za tinejdžere. Možete birati korisnike s kojima želite biti prijatelji, a zatim napraviti live video kanal u kojem možete pričati s četiri izabrana korisnika.

4. Whisper

ka3

Ova društvena mreža omogućava korisnicima da anonimno podijele neku tajnu ili savjet. Fotografije, poruke ili video poruke se dijele anonimno, ali sve što je podijeljeno na Whisperu može se preuzeti i dijeliti dalje na drugim društvenim mrežama.

5. Ask.fm

ka4

Ideja iza ask.fm-a je jednostavno - pitate pitanje (anonimno ili ne) i čekate odgovore. Ova aplikacija je povezana s brojnim slučajevima "cyberbullyinga" i nekoliko slučajeva tinejdžerskih suicida. Online peticije za gašenje ove stranice su sakupile tisuće potpisa.

6. Hot or Not

Hot or Not funkcionira tako da postavite svoju fotografiju, a stranci ocjenjuju koliko ste privlačni. Putem ove aplikacije može se i dopisivati. Također, aplikacija ima i listu najprivlačnijih osoba u vašem susjedstvu. 

7. Burnbook

ka6

Burnbook služi za širenje anonimnih tračeva o ljudima putem poruka i fotografija. Ova kontroverzna aplikacija je punila naslovnice svih američkih medija jer je povezana s brojnim slučajevima tinejdžerskog zlostavljanja u osnovnim i srednjim školama.


8. Wishbone

Ova aplikacija je posebno popularna među djevojčicama, a koriste je za uspoređivanje odjeće, šminke, izgleda... Nakon što netko postavi fotografiju sebe ili nekog svog predmeta, ostali korisnici to mogu komentirati ili slati direktne poruke.

9. Kik

ka7

Kik je aplikacija za dopisivanje koja jamči anonimnost jer skriva vaš telefonski broj. Kik je popularna platforma za sek*ualno dopisivanje pa je riječ "kik" postala virtualni sinonim za sek*i poruke.

Ne propustite