VRIJEDI PROBATI: Popijte malo sode bikarbone sa čašom vode, evo šta će vam se dogoditi nakon par minuta

Porodica i zdravlje
VRIJEDI PROBATI: Popijte malo sode bikarbone sa čašom vode, evo šta će vam se dogoditi nakon par minuta
.

Soda bikarbona već je daleko poznata po svojem blagotvornom djelovanju na organizam, a najčešće u službi “prve pomoći” kod žgaravice i kiseline u želucu. Medicinska soda bikarbona ili “čista” soda pomaže uravnotežiti pH organizma i spriječiti mnoge bolesti uzrokovane pretjeranom kiselošću organizma.

so3

Medicinska soda bikarbona uvijek se preporučuje ispred sode koju možemo kupiti u svakoj drugih trgovini. Razlog je tome što komercijalna soda može sadržavati štetne elemente u tragovima i druge nečistoće. 

so2

Soda bikarbona nosi i mnoge zdravstvene prednosti

Preporučuje se kod žgaravice i problema sa želucem. Tj reguliše dejstvo želučane kiseline, stoga uzmite osminu male kašike sode bikarbone i rastvorite u čaši vode. Popijte i pomoći će vam.

so1
 
Na isti način konzumirajte i u slučaju da imate urinarnu infekciju jer će vam pomoći i kod tog problema. Naravno, idite redovno i kod ljekara kako ne bi stanje postalo ozbiljno. Može vam pomoći i kod liječenja raka jer reguliše pH vrijednost i djeluje atnikancerogeno.

so

Pomaže i kod gljivica na noktima, nanesite malo sode i isperite te dobro posušite nokte i stopala jer se bakterije razmnožavaju na vlazi. Djeluje kao antiseptik, stoga je dobra za kožu jer je čisti od akni.

Idealna je zamjena za dezodoranse koji su inače puni štetnih metala i jedan su od najvećih uzroka raka. Razblažite sodu bikarbonu s vodom i nanesite ispod pazuha. Pokupit će neugodan miris, a pritom neće štetno djelovati na vas kao kancerogeni dezodoransi.

Ne propustite