SVAKI VIRUS BJEŽI: 2 vitaminske bombe koje će vas ZAŠTITI trajno!

Porodica i zdravlje
SVAKI VIRUS BJEŽI: 2 vitaminske bombe koje će vas ZAŠTITI trajno!
.

U apotekama možete pronaći mnogobrojne proizvode za jačanje imuniteta, ali oni sve više gube na popularnosti i važnosti.

To je sasvim razumljivo obzirom da sintetički preparati ne mogu zamijeniti prirodne proizvode koji su lako dostupni i veoma efikasni u liječenju različitih oboljenja. Ukoliko želite ili trebate da poboljšate imunitet, preporučujemo vam sljedeća dva prirodna lijeka.

med

Za djecu

Sastojci:

100 grama grožđica
150 grama oraha
100 grama badema
kora od dva limuna
sok od dva limuna
100 grama suhih kajsija
100 grama suhih šljiva
250 – 300 ml meda.

Priprema:
Sameljite orahe, bademe, grožđice i limunovu koru (zadnji sastojak možete i narendati). U mješavinu dodajte sok od dva limuna, izmiješajte i onda dodajte suve šljive i kajsije (i njih je potrebno samljeti). Na kraju, dodajte med i ponovo izmiješajte. Smjesu prespite u teglu i ostavite da odstoji na suhom i tamnom mjestu jedan do dva dana. Nakon toga teglu skladištite u frižideru.

limun-za-izbeljivanje-vesa

Djeci od tri do pet godina davati jednu kašičicu dnevno (prije bilo kojeg obroka, najbolje prije doručka). Djeci starijoj od pet godina davati dvije kašičice dnevno (obje se daju prije obroka, najbolje prije doručka).

sljive

Za odrasle

Sastojci:

200 grama suhih kajsija
200 grama suhih šljiva
200 grama suhih smokvi
200 grama oraha
kora jednog limuna
50 ml konjaka ili rakije
250 ml meda.

Sameljite suho voće i limunovu koru (zadnji sastojak možete i narendati), izmiješajte, dodajte konjak ili rakiju i med i ponovo izmiješajte. Smjesu prebacite u teglu i držite na suhom i tamnom mjestu jedan do dva dana. Nakon toga, smjesu skladištite u frižideru. Uzimajte jednu kašiku prije obroka, najbolje prije doručka.

 

Ne propustite