RADIMO TO NA POGREŠAN NAČIN: Ovaj jednostavan trik pomoći će vam da ogulite JAJE u dva koraka!
Ako poslije kuhanja jaja imate problem da ravnomjerno i glatko skinete ljusku, te vam sa njom ode i dobar dio bjelanceta, jedna caka odmah poslije kuhanja rješava stvar.
U šerpicu naspite vode, dodaje so i kuvajte jaja u zavisnosti od toga koliko želite da budu mekana. Odmah potom prelijte jaja hladnom vodom i dodajte u nju nekoliko kockica leda.
Počnite da ljuštite jaja i vidjet ćete da će biti spremna za jelo poslije samo tri poteza. Na kraju ćete dobiti cijelo jaje, bez "izgubljenih delova", pa ćete time uštediti i dosta novca.
A probajte i ovaj trik. Koliko vremena vam treba da skinete ljusku s kuhanog jajeta?
Vjerojatno imate neke svoje "aseve iz rukava" ili "trikove" koji se generacijama prenose, a jamče jednostavnije, lakše i brže načine da ogolite kuhano jaje.
Ipak, vjerojatno niste pokušali jajetu skinuti ljusku na ovaj način. Ako je suditi po ovom videu, to je najlakši i najbrži način da očistite jaje od ljuske, a na nama je samo da ga isprobamo i sami.