Junak Zrinjskog s Grbavice za Novi.ba: Bio je to pravi derbi, a bod nas vodi ka novoj tituli prvaka BiH

Fudbal
Junak Zrinjskog s Grbavice za Novi.ba: Bio je to pravi derbi, a bod nas vodi ka novoj tituli prvaka BiH
.

Željezničar i Zrinjski su remizirali u velikom derbiju 7. kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine. Na Grbavici je bilo 2:2, iako su domaći vodili u dva navrata. Ovo je veliki bod za Plemiće, koji su tako stigli slobodno možemo reći na korak od trećeg naslova u nizu.

Veliki bod Mostarcima donio je rezervista Haris Handžić, koji je sjajnim udarcem ljevicom u 90. minuti zaledio Grbavicu koja je već proslavljala trijumf.

"Bila je to izuzetno teška utakmica, pravi derbi. Gledaoci su mogli vidjeti dobar nogomet, na kraju smo zadovoljni remijem koji nas vodi ka konačnom cilju - novoj tituli prvaka Bosne i Hercegovine", kazao je Handžić za Novi.ba.

Handžić, koji je karijeru počeo u redovima FK Sarajevo, ističe da je ovo izuzetan bitan pogodak za njega, ali i cjelokupan tim.

"Znamo svi za veliki rivalitet između Sarajeva i Željezničara, presretan sam zbog pogotka koji Zrinjskom itekako mnogo znači", poručio je.

U narednom kolu u Mostaru je na rasporedu veliki hercegovački derbi.

"Stiže nam Široki Brijeg, idemo po nova tri boda i onda da rasterečeno dođemo na Koševo na megdan Sarajevu. Idemo od utakmice do utakmice, a cilj se zna", zaključio je sjajni napadač Zrinjskog.

Ne propustite