OVO JE DIJETA KOJA JE TRANSFORMISALA ADELE: Pomoću nje za kratko vrijeme je smršala 30 kilograma I VEOMA JE LAKO!

Show
OVO JE DIJETA KOJA JE TRANSFORMISALA ADELE: Pomoću nje za kratko vrijeme je smršala 30 kilograma I VEOMA JE LAKO!
.

Britanska pjevačica Adele pomoću nove dijete uspjela je smršati čak 30 kilograma, a sve zahvaljujući knjizi "The Sirtfood Diet" koja je u Velikoj Britaniji izašla u januaru 2016. godine. 

Pete Geracimo, Adelein dugogodišnji trener, fan je ovog načina prehrane koji aktivira sirtuin, protein u organizmu za koji su istraživanja pokazala kako pomaže u regulisanju metabolizma.

Autori dijete su certificirani nutricionist Glen Matten i Aidan Goggins, nutricionista i farmaceut, dijeta se zasniva na konzumiranju namirnica bogatih sirtuinom, a koji oponaša efekte mršanja i posta.

To su: kelj, jagode, citrusi, hurme, maslinovo ulje, tamna čokolada, zeleni čaj, crveno vino, jabuke, peršun, crveni luk, kurkuma, borovnice... Meso ne spada u ovu skupinu namirnica, no dozvoljeno je. Bitno je samo da ne zamijeni "sirtuin" namirnice.

b-160526015

Dijeta izgleda ovako:

Prva tri dana prehrana je ograničena na svega 1.000 kalorija, sljedeća četiri dana se jede 1.500 kalorija, uz dva obroka i dva smoothija.

Nakon prvih sedam dana jedu se određene "sirt" namirnice u neograničenim količinama.

Goggins i Matten dijetu su testirali isključivo na ispitanicima koji su svakodnevno vježbali, a svi ispitanici u prosjeku su izgubili tri kilograma u 7 dana.

Nutricionisti ističu da ovo nije neka drastična dijeta za gubitak težine, ali zdrav režim ishrane svako treba usvojiti. Glavna svrha ovog režima je jačanje metabolizma i imunološkog sistema, kao i poboljšanje sveukupnog zdravlja.

 

Ne propustite