Težak skandal u MMA: Mladi bh. borac uništio protivnika, a onda je uslijedio šok! (VIDEO)

Sport
Težak skandal u MMA: Mladi bh. borac uništio protivnika, a onda je uslijedio šok! (VIDEO)
.

Pravi skandal dogodio se u Austriji na eventu promocije Vendetta FC, gdje je, između ostalih, nastupio i Ahmed Vila dvadesetdvogodišnjak iz Bosne i Hercegovine.

On se borio protiv Hasana Hamzatova, borca iz kluba koji je bio organizator eventa, a ono šta se dogodilo je neviđena sramota za MMA.

Naime, Ahmed Vila je pošteno pobijedio, ali je na kraju ostao bez pobjede

Evo šta se zapravo dogodilo

- Pobijedio sam u borbi, ali organizator kaže da neće vrijediti. Borio sam se na Vendetta eventu u Austriji, protiv čečenskog borca Hasana Hamzatova, koji je bio namazan vazelinom. Nakon što sam mu napravio polugu na ruci, vrištao je od bolova, ali sudije to nisu brojali kao verbalnu predaju, iako su rekli da se upravo to dogodilo. Borba se nastavila, da bi ubrzo bila pauzirana jer je on krvario. U nastavku sam mu napravio giljotinu, noge su mu pale i sudija je prekinuo borbu. Tada je organizator, koji je ujedno i njegov trener, ušao u kavez i rekao kako borba nije gotova. I to je to. Sudija je ostajao pri svojoj odluci pa sam tako i ja, ja sam pobijedio u ovoj borbi!!! No, u njihovim očima se borba nije niti dogodila. Naučio sam lekciju, potrebno je izbjegavati lažne organizacije pod svaku cijenu, objasnio je Ahmed putem svoje Facebook stranice.

Pogledajte video:

 

Ne propustite