Znate li šta će se dogoditi vašim grudima ako smršate? NIJE ONAKO KAKO STE OČEKIVALI!

Praktična žena
Znate li šta će se dogoditi vašim grudima ako smršate? NIJE ONAKO KAKO STE OČEKIVALI!
.

Ukoliko ste smršali, vrijeme je da odete u trgovinu i kupite manji broj pantalona. Da li morate i po manji grudnjak, saznajte u nastavku teksta...
 

Da li vam nakon mršavljenja treba i manji broj grudnjaka? Kako stručnjaci kažu, gubitak kilaže, definitivno utiče i na grudi, ali zavisi koliko.

Doktorica Angela Fitch nutricionista Centra za gubitak težine Univerziteta u Cincinnatiju je odgovorila na neka od najčešćih pitanja o mršavljenju i grudima.

grudnjak1

  • Da li se sa gubitkom težine smanjuju i grudi?

''Ne postoji nježniji način da se to kaže, jer je odgovor - Da. Većina vaših grudi se sastoji od masti, zajedno sa tkivom dojke. Dakle, kad počnete da gubite težinu svuda, ona će početi da nestaje i iz vaših grudi. ''- objašnjava Fitch.

Koliko gubite od grudnog koša (ili koliko vam se grudi smanjuju) zavisi od toga koliko masti tamo skladištite - i koliko težine gubite u cjelini. neke žene će primijetiti da su im se grudi smanjile, dok će kod nekih drugih žena to smanjenje biti skoro neprimjetno.

grudnjak

  • Da li grudi počinju da se smanjuju prije ostatka tijela?

Ne nužno. Možda ćete se osjećati kao da je sva težina koju ste izgubili, direktno otišla iz vaših sisa, ali to verovatno nije slučaj. Fitch kaže da je ova zabluda vjerovatno posljedica činjenice da su vaše grudi na centralnom mjestu.

''Zbog toga kako su grudi pozicionirane na ženskim tijelima, njihove promjene su najvidljivije, pa je sasvim logično što ćete njihovo smanjivanje prije primijetiti, nego smanjivanje leđa ili butina'', kaže ova doktorica.

Ljudi čuvaju masti na različitim mjestima. Kod nekih se najviše skladišti na kukovima ili butinama, a kod drugih na stomaku. Ista stvar je i sa grudima - neke žene će tamo imati više masti od drugih, pa zato više primijećuju smanjenje tog područja.

grudnjak2

  • Da li brzo mršavljenje utiče na to da grudi počinju da vise?

Loše vijesti: Ako izgubite značajnu količinu težine, vaša koža će se vjerovatno opustiti na većini mjesta, uključujući i vaše grudi što može dovesti do toga da one postanu opuštene.

grudi

  • Da li jo-jo efekti dijete utiču na grudi?

''Stalni gubitak težine i njeno vraćanje može da utiče ne teksturu vaših grudi, osim ako redovno ne gubite svu težinu odjednom. Isto je kao i sa brzim mršavljenjem, dodatna težina koju ste prethodno imali će proširiti vašu kožu, tako da kada je izgubite, koža počinje da se opušta i postaje labavija'', kaže Fitch.

Ali. uz dijete sa jo-jo efektom, samo punite svoje masne ćelije, a zatim uklonite neke od tih masti. Ukoliko ne popunite ekstremne količine, to neće uticati na veličinu grudi sa svakim mršavljenjem i gojenjem.

get-rid-of-lower-belly-fat-step-14

  • Da li može da se učini nešto da grudi ostanu jedre i živahne?

Da - držite svoju kilažu pod kontrolom. Osim toga, trening vaših prsnih mišića kao što su zgibovi ili veslanje će ojačati mišiće vašeg grudnog koša, a to može pomoći da održite svoje grudi u ptavilnom položaju.

''Tokom procesa mršavljenja, uvijek preporučujemo vježbe za gubitak težine. Kardio trening pomaže u sagorijevanju masti, ali vježbanje jačine pomaže u ubrzavanju metabolizma. Ako izgubite težinu, vaš metabolizam se smanjuje, ali izgradnja mišića će pomoći da to vratite'', objasnila je za kraj doktorica Fitch.

Ne propustite