ŽELITE LI DA SREĆA I NOVAC DOĐU U VAŠ DOM: Odmah nabavite ove biljke, imaju magijsku moć!

Praktična žena
ŽELITE LI DA SREĆA I NOVAC DOĐU U VAŠ DOM: Odmah nabavite ove biljke, imaju magijsku moć!
.

Želite li da u vašem domu vlada sreća, mir, blagostanje obavezno nabavite ove biljke...

Po drevnoj kineskoj vještini feng shuiju, uređivanja životnog prostora tako da njime skladno protječe pozitivna energija, važnu ulogu imaju biljke. Svih ovih dvanaest zelenih srećonoša ujedno su moćni pročistači koji uklanjaju toksine iz zraka i smanjuju štetna zračenja 

1. Bambus palma energetski uravnotežuje prostor te uklanja štetne kemijske spojeve: formaldehide, ksilene, toluene i slično.

2. Vjeruje se da pachira ili drvo novca donosi sreću osobi koja je uzgaja. Preporučuje se “okupiti“ više ovih drvaca zajedno, a sretni brojevi su tri ili pet.

drvo-novca-slike

3. Fikus gumijevac biljka je zaobljenih listova koji se u feng shuiju smatraju “vodičima“ dobre energije. Fikus gumijevac simbol je sreće i obilja.
 fikus

4. Jedarce, koje je poznato i kao spatifilum i mirni ljiljan, često se naziva ženskom srećom. Ova biljka uspijeva i pod umjetnom rasvjetom, a za ured je prikladna i zato što pročišćuje zrak od kemijskih spojeva te uklanja zračenje monitora.

jedarce

5. Krasula, čiji su uobičajeni nazivi i drvo novca te drvo žada, osobito je cijenjena zbog ovalnih listova koji podsjećaju na kovanice.

crassula2

Prema feng shuiju, biljke okruglastih listova najbolje su srećonoše. Krasula se tradicionalno poklanja za uspjeh u poslu. Da bi “prizvala“ napredak i uspjeh, treba je smjestiti blizu ulaznih vrata.

6. Orhideje su drevni ljubavni simboli. Smatra se da privlače ljubav, produbljuju prijateljstva i umiruju dušu. Stari Grci povezivali su orhideje s plodnošću, što ih čini odličnim darom za novopečene roditelje.

61348446

7. Kažu da bršljan omekšava i skreće s puta energetske “otrovne strelice“ u prostoru. Bršljan i doslovno čisti od otrova, smanjujući u zraku količinu benzena, toluena, ksilena, formaldehida i slično.
brsljan-751x392

8. Bostonska paprat također je zaštitnik od štetne “kemije“. Ova viseća biljka idealna je za popunjavanje uglova u prostorijama te kao pozdrav dobrodošlice na ulazu u dom.

paprat-kucna-biljka

9. I klorofit ili zeleni ljiljan viseća je biljka koja pročišćuje zrak. To njezino svojstvo osobito je korisno ako je smještena u blizini peći na drva ili kamina.

zeleni-ljiljan

10. Filodendron uspijeva i na prirodnoj, i na umjetnoj svjetlosti. Njegovi srcoliki listovi predstavljaju element vatre koja može unijeti pozitivne emocije u tamna i hladna područja u domu.

11. Za vrtni slak s lijepim zvonolikim cvjetovima, vjeruje se da donosi mir i sreću, a stavite li njegovo sjeme ispod jastuka, navodno ćete mirno spavati i imati lijep dan.

vrtni-slak-sjeme-slika-30039886

12. Lopoč je simbol čistoće i srca otvorenog prema ljubavi, sreći i dobroti.

lotus

Da biste održavali pozitivnu energiju ovih biljaka, preporučuje se redovno uklanjanje uvelih cvjetova i orezivanje odumrlih dijelova biljke. Najbolje ih je smjestiti na istok i jugoistok.

Ne propustite