KOSA VAM SE BRZO 'MASTI'? Pogledajte šta radite pogrešno!

Praktična žena
KOSA VAM SE BRZO 'MASTI'? Pogledajte šta radite pogrešno!
.

Uzrok masnog vlasišta je prekomjerno lučenje sebuma, zaštitnog sloja vlasišta. Problem masne kose možete riješiti, a evo što radite krivo.

Previše preparata za uljepšavanje kose

kosa1

Želite li postojanu frizuru, lak za kosu će u tome pomoći, baš kao i razni gelovi te pjene. Svi navedeni proizvodi u sebi sadrže razne hemikalije koje će, ako ih koristite prečesto, vašu kosu činiti masnom.

Niste dugo oprali četku

kosa2

Kroz vrijeme se četka i češalj prljaju. Ako koristite isti češalj dugo vremena bez da ste ga oprali, jasno je da će prljavština s njega preći na vašu kosu

Stalno dirate kosu

kosa3

Ovo prestanite raditi i to odmah! Ruke su prljave i često znojne pa sve što se nalazi na njima prenosite na vlas, što će u konačnici vašu kosu ostaviti masnom.

Kosu perete vrućom vodom

kosa4

Teško bi bilo oprati kosu hladnom vodom, ali ako ju često perete vrućom štetite tjemenu na način da ga isušujete pa žlijezdama "šaljete signal" da luče još masnoće.

Kosu perete svakodnevno

kosa5

Pohvalno je što pazite na higijenu, ali pranje kose svakog dana nije dobro rješenje jer tako isušujete tjeme pa će se kosa više mastiti.

Koristite puno regeneratora

kosa6

Regenerator koristite pažljivo i zapamtite da ga nije potrebno nanostiti i na tjeme. Malu količinu umasirajte na vrhove te isperite dobro mlakom vodom. Previše regeneratora kosu čini masnom.

Pogledajte još neke savjete:

 

Ne propustite