NE BACAJTE NOVAC: Nerviraju vas SUHE I ISPUCALE PETE, ovo će za 2 sedmice RIJEŠITI problem!

Praktična žena
NE BACAJTE NOVAC: Nerviraju vas SUHE I ISPUCALE PETE, ovo će za 2 sedmice RIJEŠITI problem!
.

Uskoro će ljeto, vrijeme kada nosimo otvorenu obuću, kao što su papuče, sandale... Zato moramo, pripremiti pete, jer ako su one suhe i ispucale, to svakako nije lijep prizor!

Na tržištu postoje mnogi preparati koje možemo kupiti u prodavnicama, ali najčešće ne donose rezultate, pa imamo utisak da smo bacili novac.

Međutim, nekada se rješenje problema krije u jednostavnim sastojcima koje svako od nas ima kod kuće. Zbog navike da kupujemo stvari koje nam se serviraju putem reklama, zaboravili smo stare recepte, koji su vrlo efikasni i korisni u raznim situacijama.

pete
POTREBNO VAM JE OVO:

  •     Mekana spužva ili komad kamena za pete
  •     3 kašike sode bikarbone
  •     Ulje lavande (može ali ne mora)
  •     4-5 litara vruće vode u posudi

soda4

 

Pomešajte sodu sa toplom vodom i sačekajte dok se ne rastvori. Dodajte po želji par kapi ulja od lavande, a zatim potopite svoja stopala u ovu kupku na 20 minuta. Zatim isturpijajte mrtvi sloj kože, sunđerom ili turpijom, šta god da imate kod kuće.

Za njegovane pete tokom cijelog leta, ponavljajte ovaj postupak 2 puta nedeljno. Već nakon prve sedmice, vide se sjajni rezultati!

ulje-kokosa

Kako bi koža ostala meka nakon tretmana, utrljajte u nju kokosovo ulje ili bilo koje ulje za njegu kože, a zatim navucite pamučne čarape.

5a0cb037-bae4-4af3-ab7c-5dd90a0a0a67-spavanje-carape-690x480

Ne propustite