ZA RAVNU ZADNJICU ILI ZA NAGLAŠEN STOMAK: Evo super savjeta da izaberete SAVRŠENE FARMERKE i izgledate fenomenalno!

Praktična žena
ZA RAVNU ZADNJICU ILI ZA NAGLAŠEN STOMAK: Evo super savjeta da izaberete SAVRŠENE FARMERKE i izgledate fenomenalno!
.

Savršene farmerke treba birati prema obliku tijela i kroju koji će u punom sjaju istaći sve vaše obline, sakriti mane ili vas vizuelno izdužiti

Ako vam se čini da je nemoguća misija pronaći savršene farmerke – kažemo vam da nije. Bez obzira na veličinu i građu, svako može da pronađe baš onaj savršeni par. Držite se ovih savjeta i potraga za savršenim parom džinsa više neće biti problem.

traperice-kroj-1

Krupnija građa

Imate obline i čini vam se nemoguće da pronađete udobne farmerke, ali i one koje vas istovremeno vizuelno stanjuju. Rješenje su pantalone “bootcut” kroja – one će uspješno vizuelno stanjiti bokove i bujno poprsje. Najbolji izbor su farmerke nešto višeg struka koje će omogućiti nesmetano kretanje. U svakom slučaju, izbegavajte džins pantalone s izbijeljenim dijelovima, jer će svjetliji dijelovi usmeriti pažnju na bokove, a upravo to je ono što želite da izbjegnete. Takođe, treba da izbjegavate ukrase poput nalepljenih ili prišivenih cirkona.

jeansdiet

Naglašen stomak

Ukoliko muku mučite s izraženim stomakom i viškom kilograma na tom području, farmerke niskog struka nisu dobar izbor jer će doći do ‘prelivanja’ stomaka preko ivice pantalona. Ali šta uraditi u slučaju kada pantalone visokog struka nisu vaš stil i u njima se osećate pomalo ukočeno? Najbolji izbor su one srednje visokog struka nešto opuštenijeg kroja koji ne steže prejako, ili nošenje šireg kaiša. U svakom slučaju, izbegavajte krojeve namenjene tinejdžerkama jer su vrlo često nisko sečeni, a ukoliko ih već imate, kombinujte ih s dužom tunikom.

farmerke

Pune butine

U ovome slučaju svakako želite da istaknete uzak struk i vizuelno stanjite butine. Najbolji izbor su farmerke koje sužavaju i imaju elastični pojas koji oblikuje obline. Potražite farmerke krojene posebno za liniju s oblinama i sa elastičnim pojasom. Rastegljivi materijal pomoći će da zadržite butine pod kontrolom i istaknete tanak struk. Tamne boje farmerki u ovom slučaju su bolji izbor od svetlih varijanti.

Duge noge

Većina farmerki vam je kratka i čini vam se da je gotovo nemoguće da pronađete elegantan par. Rješenje vašeg problema su “bootcut” farmerke u različitim dužinama. Upravo ovaj kroj savršeno pristaje dugim nogama.

765-574-44220-1

Tijelo oblika pješčanog sata

Ako želite farmerke koje će doslovno ‘zagrliti’ vaše obline, a ne stisnuti ih i iskriviti, rešenje su farmerke ravnog kroja koje će uspostaviti ravnotežu među vašim istaknutim oblinama. Potražite kroj koji vam dobro pristaje na bokovima i ima ravne nogavice koje će vizuelno izdužiti noge. Kako biste vizualno smanjili naglašeni stomak, odaberite farmerke visokog struka s malim udjelom elastina.

fashion-1209388-640

Dugačak struk

Ukoliko imate dugačak torzo, farmerke na vama mogu da izgledaju pomalo neprirodno i na nimalo laskav način da istaknu zadnjicu. U tom slučaju svakako odaberite one visokog struka sa skrivenim elastičnim šavovima s unutrašnje strane koji će sprečiti neugodno klizanje farmerki, pogotovo kada sjedite. Prilikom odabira farmerki svakako pokušajte da sjednete i sagnete se u njima, a izbjegavajte one s mnogo elastina, koje podsećaju na helanke, jer će se brzo raširiti i početi da spadaju.

131749-shutterstock-504030445-ls

Kruškolika građa

Vaš cilj je da skrenete pažnju s jačeg donjeg dijela tijela. Rješenje su farmerke koje se sužavaju prema dole i donji dio tijela čine tanjim. Odaberite ravne krojeve ili one koji se sužavaju. Vašu liniju će najbolje uravnotežiti farmerke svjetlije boje koje sežu do najšireg dijela bokova, a za kraj dodajte širi kaiš preko duže majice kako biste stvorili iluziju struka.

Sitna građa

Imate osjećaj kao da ‘plivate’ u farmerkama? Rješenje su pantalone koje beskompromisno prate liniju bedara. Svakako izbjegavajte prevelike ukrasne detalje i dugmad koja nikako ne pristaju sitnoj građi. Izbjegavajte i kraće verzije, poput ‘sedam osmina’ ili kapri pantalona koje će vizuelno skratiti dužinu nogu. Osim toga, najbolji izbor su pantalone kojima se ne ističe porubni šav, već je on iste boje kao i teksas.

27867

Ravna zadnjica

Farmerke vam sjajno stoje s prednje strane, ali sa zadnje je sasvim druga priča – ili vam vise ili vam zadnjicu čine ravnom. Svakako birajte one modele koji imaju push-up kroj na zadnjici i lijepo je oblikuju. Izbegavajte ravne, i birajte one farmerke s pomalo voluminoznim džepovima.

Ne propustite