OSTAJU SAMO MRVICE: Neodoljivi sendvič sa kremastim filom, šlagom i voćem
Ovaj desert osvojit će vaše goste izgledom, ali i ukusom.
Sastojci:
- 3 jaja
- 4 kašike brašna
- 3 kašike ulja
- voće po izboru
- 1 puding po izboru
- 250 ml mlijeka
- 200 g šećera
- kockica margarina
- 150 g šlaga
- čokoladne bombonice
Uputstvo:
Umutiti jaja sa šećerom, pa dodati brašno i ulje. U veći pleh staviti papir za pečenje i nacrtati krugove veličine manjeg tanjira, pa papir okrenuti i tu stavljati 3-4 kašike umućenog tijesta i rasporediti koliki vam je krug.
Peći na 200 stepeni C.
Šlag umutiti, a puding skuhati i zasladiti po želji, pa u tako vruć dodati kockicu margarina i promiješati. Na svaki biskvit staviti puding, šlag, voće i po neku čokoladnu bombonicu i preklopiti kao sendvič. Možete sa čačkalicom probosti i staviti u frižider sat vremena da se stegne.