NAPRAVITE GA SAMI: Jednostavan šampon uz koji će vaša kosa rasti kao luda, SVI ĆE ZAVIDJETI NA NJENOM SJAJU I VOLUMENU!

Moda i ljepota
NAPRAVITE GA SAMI: Jednostavan šampon uz koji će vaša kosa rasti kao luda, SVI ĆE ZAVIDJETI NA NJENOM SJAJU I VOLUMENU!
.

Zbog sušenja, feniranja, peglanja, ali i neadekvatne njege, kosa se lomi, postaje suha i oštećena.

Kako biste sve navedeno spriječili i poboljšali rast kose, savjetujemo vam da napravite ovaj šampon. Već nakon nekoliko dana, vaša kosa će manje opadati, a nakon mjesec dana primjene primjetit ćete nove vlasi što doprinosi povećanju volumena.

Potrebno vam je:

- Šampon od koprive (običan litarski)
- Pantenol 100 ml (vodeni rastvor)
- Kapi od koprive 30 ml (jedna bočica)
- AD kapi,30 ml vodeni rastvor (jedna bočica)
- Ricinus ulje 50ml
- dvije ampule vitamina B

U 750 ml šampona od koprive, umiješati cijelu bočicu pantenola 100 ml, cijelu bočicu koprivinih kapi 30ml, cijelu bočicu AD kapi i ricinusovo ulje.

kosa

Kako djeluje ovaj šampon:

Vjerovali ili ne ovaj šampon je prava vitaminska bomba za vašu kožu glave, a samim tim i za vašu kosu.

Kopriva: ubrzava perifernu cirkulaciju i prokrvljenost kože glave na taj način ubrzavaju se metabolički procesi unutar epiderma. Samim tim ostali sastojci ovog šampona će se brže i kvalitetnije apsorbovati.

Pantenol: pantotenska kiselina (vitamin B5) djeluje na očuvanje pravilne funkcije kože glave i stimulaciju njenih regeneratvnih procesa.

Ricinusovo ulje: Jača kutikulu vlasi. Bogato je vitaminom E i ricinoleinskom kiselinom. Vitamin E je značajan antioksidans i sprečava dejstvo slobodnih radikala i njihovih štetnih uticaja na kožu glave i korijen dlake. Ricinus pored regenerativnih svojstava djeluje antifugicido (uništava gljivice koje su odgovorne za pojavu peruti). Na kožu skalpa djeluje zaštitno, umirujuće i zacjeljujuće, dok svojom gustom i ljepljivom konzistencijom uklanja izumrele ćelije kože glave sprečavajući ih da zapuše folikul dlake što bi uticalo na usporen rast kose.

AD kapi: vitamin A djeluje na različite fiziloške funkcije u ljudskom organizmu, ono što je značajno za kosu je njegovo regenerativno dejstvo na skalp glave tj. diferencijacija epitelnog tkiva.

Vitamin B kompleksa: Prehranjuju kosu i vraća čvrstoću dlake

Ne propustite