HLJEB ZA 15 MINUTA: Od ovog trenutka kupovni hljeb postaje prošlost

Praktična žena
HLJEB ZA 15 MINUTA: Od ovog trenutka kupovni hljeb postaje prošlost
.

Nema ništa bolje od finog i ukusnog domaćeg hljeba. 

Mi vam u nastavku donosimo recept za fantastičan domaći hljeb.

hljeb1

Sastojci:

- 250 gr integralnog brašna
- 250 gr beijlog brašna
- 1 prašak za pecivo (10 gr)
- 1 kašika meda
- 2 kašičice soli
- 3 kašike maslinovog ulja
- 300 ml mlake vode

hljeb2

Priprema: 

Zagrijte rernu na 250 stepeni.

Pomiješajte sve suhe sastojke, pa dodajte ulje, vodu i med. Varjačom dobro promiješajte da se sjedini. Podijelite na 2 dijela.

Ako je potrebno dodatno malo pospite brašna po površini kako biste mogli da izvadite tijesto i oblikujete ga. Stavite na pleh prekriven papirom za pečenje. Pecite 15ak minuta. Dok korica ne postane čvrsta i braonkasta.

 

 

Ne propustite