AKO VAM NOGE SMRDE, ONDA IMATE OZBILJAN PROBLEM: Vašem organizmu nešto nedostaje

Porodica i zdravlje
AKO VAM NOGE SMRDE, ONDA IMATE OZBILJAN PROBLEM: Vašem organizmu nešto nedostaje
.

Sasvim je normalno da svaki organizam ima specifičan miris, ali ako je on u normalnim granicama. 

Neugodan miris na nogama je česta pojava kod većine ljudi. Neugodan miris najčešće se pojavljuje kada ne vodimo dovoljno računa o ličnoj higijeni, pa bismo trebali što češće da peremo i nejgujemo noge. Počnite više pažnje da posvećujete određenim dijelovima tijela, kao što su noge i pazuh. 

noge-stopala

Ovo su dijelovi tijela na kojima dolazi do najčešće pojave neugodnih mirisa, a to je iz razloga što se oni lako i brzo znoje, te predstavljaju idealno mjesto na kojem se bakterije razvijaju.

Neugodan miris može da se pojavi i kada ne uzimamo zdravu hranu. Preporučljivo je da u ishranu uvedete hranu obogaćenu sa cinkom, jer on djeluje i učestvuje u detoskikaciji organizma, a samim tim uklanja i neugodan miris.

noge

Konzumiranjem ovih namirnica polahko će doći do uklanjanja neugodnih mirisa.

 Ali, neugodan miris može da se spriječi mirisnim i ugodnim kupkama koje se lako spremaju. I što je najbolje gode vašim stopalima.

noge1

Kupka od ruzmarina i žalfije

Potrebno vam je - kašičica suvog ruzmarina i pola kašičice suhe žalfije 

Priprema: Lavor napunite vrelom vodom u koju ćete dodati biljke. Ostavite da se malo rashladi i potopite stopala dva puta na dan po pola sata.

noge2


Kupka od limuna i sode bikarbone

Potrebno vam je - četvrtina šoljice sode bikarbone, osam šoljica vode, sok jednog limuna Priprema:Sve sastojke pomiješajte s mlakom vodom i potopite stopala 15 - 20 minuta.

 

 

 

Ne propustite