Od ove bolesti žene umiru više nego od raka: OVE SITUACIJE morate shvatiti ozbiljno!

Praktična žena
Od ove bolesti žene umiru više nego od raka: OVE SITUACIJE morate shvatiti ozbiljno!
.

Kada spomenemo srčane bolesti obično prvo pomislimo na muškarce, dok sad sve više zahvataju i žene. Štoviše, više ih umire od srčanih bolesti nego od svih oblika raka zajedno.

Ovo su potencijlno velike opasnosti, za koje smo u mnogim slučajevima sami krivi! Neke će vas zasigurno iznenaditi!

Depresija

Depresija je česta kod žena i pogađa dva puta češće žene nego muškarce. Uprkos tome, vrlo malo žena u takvom stanju traži stručnu pomoć. Pravi problem je u tome što depresija, naime, mijenja hormonsku ravnotežu u tijelu te na taj način utiče na krvni pritisak i srce. Nije je dobro ignorisati.

Tjeskoba

Osjećaj tjeskobe takođe narušava zdravlje srca. Posebno je opasan napad panike koje se zaista događa u glavi, ali ljudi imaju osjećaj da upravo doživljavaju srčani udar. Taj osjećaj nije nerealan, jer napad panike zaista djeluje na srce i ostavlja realne i mjerljive posljedice na tijelu.

Pesimizam

Brojna istraživanja su pokazala da je pesimizam veoma loš za zdravlje. Kod pacijenata koji su doživjeli infarkt, stopa smrtnosti kod onih koji su imali pesimističan stav bila je 30 odsto viša nego kod optimista.

Nezadovoljstvo poslom

Zaposlene žene koje nisu zadovoljne svojim poslom izložene su većem riziku za razvoj srčanih bolesti, otkrivaju novija istraživanja.

Ne propustite