TRIKOVI KOJI PROVJERENO PALE: Recite zbogom CELULITU, riješite ga se potpuno prirodno!

Praktična žena
TRIKOVI KOJI PROVJERENO PALE: Recite zbogom CELULITU, riješite ga se potpuno prirodno!
.

Sve ste isprobali i ništa nije uspjelo, celulit je još uvijek tu...A da probate ove trikove, provjereno rade.

Celulit nastaje zbog niza razloga, poput slabosti vezivnog tkiva, poremećaja cirkulacije, fizičke neaktivnosti, nepravilne prehrane, stresa ili pušenja, a najviše se javlja na koži bedara, stražnjice, oko koljena, trbuha i skočnih zglobova.

Celulit se uglavnom pojavljuje kod žena zbog drugačije strukture potkožnog tkiva kod muškaraca i žena te zbog estrogena koji ima važnu ulogu u razvoju žene. Mnogi se stručnjaci slažu da ključ uspješne borbe protiv celulita, zapravo leži u zdravom načinu života. Donosimo ti nekoliko najvažnijih trikova kojima ćeš spriječiti pojavu i smanjiti vidljivost celulita.

celulit
Hidratiziraj organizam

Prije svega, organizmu je potrebno osigurati dovoljno tekućine, barem 2 litre dnevno kako bi se pospješila izmjena tvari, a samim time i uklanjane toksina. Time se najviše misli na običnu vodu, ali i na biljne čajeve, od kojih se posebno ističu čaj od koprive, peteljki trešanja i preslice kao uspješni pomagači za poticanje cirkulacije i detoksikaciju organizma.

voda
Jedi zdravo

Potrebno je ograničiti unos namirnica koje zbog bogatstva kolesterola, masti, purina i jednostavnih šećera pogoduju nagomilavanje tjelesnih otrova. Nepoželjne namirnice su prvenstveno junk food, bijeli kruh, slatkiši, životinjske masti, konzervirano povrće, kava, alkohol, gazirani napitci, crveno meso, suhomesnati proizvodi te namirnice koje u znatnoj količini sadrže sol poput primjerice soljene ribe, ribe u ulju ili slane vrste sira s visokim udjelom masti. Kako bi se pospješilo uklanjanje štetnih, otpadnih tvari iz organizma preporučljivo je povećati unos namirnica bogatih vitaminom C (obojeno voće i povrće, prirodni voćni sokovi), kalijem (banane, marelice, breskve, naranče, grah, integralne žitarice, orašasti plodovi) i sumporom (meso peradi, riba, mlijeko, jaja) i na taj način pobijediti celulit iznutra.

voce
Vježbaj

Kardiovaskularni treninzi kao što su trčanje, vožnja bicikla, aerobic, plivanje i rolanje, poboljšat će cirkulaciju, te ubrzati metabolizam i potrošnju masti. Trening snage nužan je drugi segment treninga, a pretpostavlja trening u teretani (s malim opterećenjima), vježbe s jednoručnim utezima ili bučicama te pilates programe na podlogama ili pilates mašinama, gdje su otpori vlastito tijelo, opruge, gume, težinske loptice itd. Učestala i redovita tjelovježba, koja kombinira kardiovaskularni trening i vježbe snage, dokazano su najdjelotvornija metoda s dugotrajnim učincima.

dieta-za-hujsanje-proti-celulitna
Masaža

Za uspješno uklanjanje celulita najvažnije je poboljšati cirkulaciju na 'kritičnim' dijelovima tijela. Pojačana cirkulacija zagrijat će te, inače hladne, zone i razgraditi nakupine celulita, a to možeš postići dubinskim masažama. Važan učinak masaža je i iznimno poboljšanje cirkulacije, koje se osjeti kao trnci, toplina i peckanje. Potraži više o anticelulitnoj masaži.


Hladno tuširanje

Tuširanje hladnom vodom potiče izmjenu tvari i poboljšava cirkulaciju što je izvrsno u borbi protiv celulita. Naizmjenično tuširanje toplom i hladnom vodom odličan je način za poboljšavanje krvotoka, što je povoljno za cjelokupni krvožilni sustav. Žile se stežu kad su izložene hladnoj vodi, što privremeno podiže tlak i ubrzava protok krvi. Doznaj više o prednostima hladnog tuširanja.

zena-tusiranje
Piling

Piling je odličan saveznik u borbi protiv celulita jer nježno uklanja mrtve stanice kože, a ujedno stvara učinak masaže te poboljšava cirkulaciju koja je ključna za stvaranje celulita. Probajte recept kako uz eterična ulja, morsku sol i maslinovo ulje možeš pripremiti piling protiv celulita.
Recept za prirodni piling protiv celulita:

  •     50 g morske soli
  •     50 ml baznog ulja (može i maslinovo)
  •     sveukupno 30 kapi ulja geranija, mandarine, đumbira i lavande
  •     Piling nanesi na vlažnu kožu od stopala prema gore, blago i nježno istrljaj kožu, a potom se otuširaj.

Ne propustite