ONI TO KRIJU: 5 stvari koje muškarci žele od žena

Ljubav
ONI TO KRIJU: 5 stvari koje muškarci žele od žena
.

Muškarci i žene razgovaraju različito i imaju različite potrebe. Mnogim je ženama jako važno često i otvoreno razgovarati o svojim osjećajima, dok su muškarci skloniji tome da izbjegavaju osjetljive teme te da zbog mira u kući što prije i bezbolnije riješe probleme koji se pojave.

z1

Što muž i žena mogu učiniti da te razlike ne uguše njihovu komunikaciju? Prijeko je potrebno da jedno drugom pokazuju poštovanje.

Od vas se ne očekuje da čitate misli te većini žena nije jasno zašto se jači spol ne artikulira po ovim pitanjima. Jedan od razloga zbog kojih muškarci ne govore o ovim stvarima, najvjerovatnije je “strah” da ne ispadnu manje mačo u njihovim očima.

O čemu se zapravo radi? Što oni to žele? 

Poštovanje

z2

Istraživanja pokazuju da muškarci očajnički žele poštovanje od strane svoje partnerice. Ako sumnjate u to, pitajte muškarca i vidjet ćete šta će vam odgovoriti. Ovo je jedna od najvažnijih stvari koje muškarci žele od žena, ali im to nikada neće reći. Zašto im je to toliko važno? Jednostavno rečeno, kada muškarac zna da ga žena poštuje on se osjeća prirodnije i sigurnije u vezi. To mu daje do znanja da ga smatrate vrlo bitnim, a vi to pokazujete svojim djelima.

Divljenje

z3

Divljenje ide ruku pod ruku s poštovanjem. Muškarci ga obično vole, ali tu postoji i jedna “caka” – divljenje mora biti iskreno. Laskanje i lažni komplimenti kod muškaraca uglavnom ne prolaze, ali dok god ozbiljno mislite prilikom davanja komplimenata, njemu će ih biti drago čuti.

Prijateljstvo

Muškarci vole društvo žene do koje im je stalo. Bez obzira na to je li u pitanju gledanje njegovog omiljenog programa ili sitnog popravka nekog aparata, bitno mu je da ste tu, kraj njega. Poanta je da on voli kada ste u blizini i to je zaista odlična stvar. Naravno, njemu je potrebno i da provodi vrijeme s prijateljima, ali također, on želi provoditi vrijeme s vama.

Ugodan glas 

z4

Naravno, oni nisu jedini koji vole čuti ugodan glas. Davno je rečeno da “Lijepa riječ i željezna vrata otvara”, a kad je riječ o muškarcima, može se reći da je ova izreka definitivno primjenjiva. Svakako je nemoguće za očekivati da se uvijek komunicira smirenim i “umilnim” glasom, ali to je nešto na čemu možete poraditi. Ne samo vi, već oboje.

Ohrabrivanje 

Pored toga što ga vole, muškarcima je ohrabrivanje i potrebno. Oni vole znati da je žena koju vole na njihovoj strani, da “navija” za njih. Vaša vjera u muškarca je od velike važnosti. Ukoliko zna da vjerujete u njega, muškarac će se izboriti sa svim preprekama na koje naiđe u životu. Zauzvrat, on će uvijek biti na vašoj strani, piše Atma.

Ne propustite