IZGUBIT ĆETE 10 KG ZA DVIJE SEDMICE I OČISTITI VAŠE ARTERIJE: Dijetu otkrio poznati kardiolog!

Praktična žena
IZGUBIT ĆETE 10 KG ZA DVIJE SEDMICE I OČISTITI VAŠE ARTERIJE: Dijetu otkrio poznati kardiolog!
.

Sa debljinom dolaze sve bolesti. Velika je vjerovatnoća da ćete mladi dobiti srčane tegobe, dijabetes ili srčani ili moždani udar, ukoliko ste gojazni.

Da biste bili zdravi, potrebno je da održavate normalnu kilažu. Ako želite smršati, potrebno je da se zdravo hranite i redovno krećete.

celulit

Izbacite iz upotrebe neprirodne gazirane sokove i ostala pića, te nedzravu hranu. Smanjite unos soli i masti. Nemojte vjerovati reklamama i tome da ćete smršati, ako ništa ne radite već samo koristite te preparate za mršanje.

Da biste smršali trebate vježbati i zdravo se hraniti. Niko vam ne govori da treba da preskačete obroke i da se izgladnjujete. Jedite zdravo, smanjite obroke i krećite se.

dijeta-feat-696x364

Ovdje ćemo vam prestaviti režim ishrane koji vam dosta može pomoći. Podrazmijeva se da ne preskačete doručak. Za doručak jedite žitarice.

Ručak:
-Kuhano jaje
-1 tost
-Čaša jogurta
-Imajte 2 užine, uzmite jednu narandžu ili jabuku, a možete i bananu.

Večera:
-Kuhano povrće
-1 tost

Ovaj režim traje 2 sedmice, s obzirom da se i poslije režima trebate zdravo hraniti. Jedite redovno, samo smanjite obroke i izbacite nezdravu hranu.

dieta-za-hujsanje-proti-celulitna

VRIJEDI PROBATI OVU DVOSEDMIČNU DIJETU:

Ako se još uvijek mučite s viškom kilograma a ljeto je sve bliže, vrijeme je da isprobate dvosedmičnu dijetu za sagorijevanje masnoće.

Pravila dvosedmične dijete

Do 11:30 jedite samo voće – lakše ga je probaviti ako ga konzumirate odvojeno od ostalih namirnica. Zatvor je najgori neprijatelj mršavljenja.
Uz ručak obavezno pojedite i tanjur juhe te zdjelicu salate.
Izbjegavajte škrobne ugljikohidrate nakon 18:00 sati – ako vježbate u večernjim satima (slatki krumpir, grah, leća, kuskus, smeđa riža).
Uz večernji obrok pojedite najmanje tri različita povrća ili veliku salatu.
Pojedite manji obrok svaka dva do tri sata kako biste izbjegli pad energije, glad i želju za nedozvoljenim namirnicama.
Zaboravite na bijele ugljikohidrate poput riže, hljeba i tjestenine jer oni pružaju organizmu samo kratkotrajnu energiju i svega nekoliko hranjivih tvari. Nakon njih ćete ubrzo biti gladni.
Svakodnevno vježbajte 30 minuta dnevno, idealno bi bilo odmah ujutro. Tada se masnoća najlakše sagorijeva.
Pijte vodu svaka dva do tri sata – svaka hemijska reakcija u organizmu, od uzimanja hranjivih tvari iz hrane do sagorijevanja masnoće treba vodu kako bi rezultat bio što bolji.

stomak-mrsanje-salo
Ako posrnete odnosno “zgriješite“, vratite se na dijetni režim što je prije moguće.

Što jesti? Isprobajte najbolje namirnice za sagorijevanje kalorija!

Celer
Celer je odličan izvor vitamina C i vlakana. On sadrži tzv. “negativne kalorije” za čiju probavu naše tijelo potroši više energije nego što same namirnice sadrže kalorija. Stoga je ovo svojstvo celera iznimno korisno osobama koje žele izgubiti na težini.

Zobena kaša
Uvođenje zobene kaše u svakodnevnu prehranu je iznimno korisno. Naime, zob je bogata vlaknima topljivima u vodi pa kao takva doprinosi sporijim oslobađanje energije u organizmu. Zbog tog procesa metabolizam ima stalan tempo što pogoduje gubljenju masti.

Bobičasto voće
Bobice poput jagoda, malina ili pak borovnica predstavljaju dobar izvor prirodnih vlakana koja snižavaju stopu apsorpcije ugljikohidrata u organizmu. Bobičasto voće sprječava porast razine inzulina u organizmu. Poznato je niame da visoki inzulin potiče skladištenje masti.

maline

Grah
Ova namirnica sadrži mnogo vlakana koja pomažu smanjiti apsorpciju masnoća u tijelu. Također, grah sadrži velike količine proteina korisnih za izgradnju mišića. Poznato je da mišićne stanice puno brže sagorijevaju kalorije

Zeleni čaj
Zeleni čaj obiluje moćnim antioksidansima i sadrži spoj pod nazivom epigalokatehin galat koji sprječava ozbiljne zdravstvene probleme. Zeleni čaj ubrzava metabolizam i pomaže organizmu u sagorijevanju većeg broja kalorija.

zeleni-caj

I za kraj imajte na umu da niti jedna dijeta nije apsolutno dobra za vaše zdravlje. Stoga, prije nego se posvetite “novom” režimu prehrane, potražite savjet svog liječnika.

Ne propustite