IMA 70 GODINA, A IZGLEDA DUPLO MLAĐE: Ponosno hoda u kupaćem kostimu, a iz prehrane je izbacila SAMO JEDNU namirnicu!

Praktična žena
IMA 70 GODINA, A IZGLEDA DUPLO MLAĐE: Ponosno hoda u kupaćem kostimu, a iz prehrane je izbacila SAMO JEDNU namirnicu!
.

Mnogi kažu da je upravo ona najzgodnija baka na svijetu, a sa svima je podelila brojne savete koje mnogima mogu da pomognu ako žele da poboljšaju zdravlje.

Carolyn Hartz je 70-godišnjakinja iz Perta u Australiji i na prvi pogled niko ne bi ni pretpostavio da je zašla u osmu deceniju života. Vala, ni na drugi pogled.

Svoj izgled duguje životu bez šećera i toga se pridržava već skoro tri decenije pošto se dugo borila sa zavisnošću od slatkog. Navike u ishrani kojih se sada pridržava su najbitniji faktor mladolikog izgleda.
acucar

''Ne unosim šećer već 28 godina. Na početku je bilo baš teško pošto sam bila zavisna od njega, a sada vjerujem da je to najbitniji razlog mog savršenog zdravlja i dobre forme. Vodim računa o tome da jedem proteine prilikom svakog obroka, naročito za doručak. To zaustavlja ili smanjuje glad'', rekla je Carolyn za Daily Mail.

Napominje da je važno da ne lišavate sebe hrane i pića koje obožavate, a ona je umjesto šećera našla druge kulinarske specijalitete. Ukazala je i na prevelike porcije hrane, na šta ljudi uglavnom ne paze.

''Svi znamo da se rad metabolizma usporava kako starimo. To znači da treba da preuzmemo kontrolu, donosimo zdravije izbore i malo više se potrudimo. Veoma je važno da budemo svjesni hrane koju unosimo i njene količine. To je bitan faktor zdravog života'' – kaže ona.

carolyn-hartz-author-of-sugar-free-baking-835074

Umjesto šećera, koji zaista više šteti organizmu nego što donosi benefita, Kerolin koristi ksilitol. To je zamena za šećer koja može da se nađe u vlaknima mnogih vrsta voća i povrća.

Ona je čak osnovala kompaniju koja se bavi prodajom ksilitola, a takođe i piše knjige u kojima navodi koji su najbolji načini njegovog korištenja.

dbf1e89291db1447590749cd3db07ccf

Uz prestanak korišćenja šećera, još neke druge stvari su zaslužne za njen mladoliki izgled. To su dobar san i kreme za sunčanje.

sequence-02-10

'Tokom noći se naše tijelo liječi i podmlađuje. Takođe sam svesna štetnih efekata sunca i sunčanja'', kaže Kerolin i za kraj dodaje da je jedna od najbitnijih stvari dobrog izgleda pozitivan stav prema životu.

 

Ne propustite