Duraković: Srebrenica i Vlasenica dijele bol ali i nadu da je moguća bolja BiH

Bosna i Hercegovina
Duraković: Srebrenica i Vlasenica dijele bol ali i nadu da je moguća bolja BiH
.

''Izuzetno je važno da dolazi nova generacija, da imamo snage da se zajedno nastavimo boriti i da dostojanstveno čuvamo sjećanje na one koji su dali svoje živote da bi mi danas bili slobodni', izjavio je Duraković...

Predstavnici Pokreta "Odgovor" na čelu s Ćamilom Durakovićem danas su posjetili Vlasenicu, gdje su se, nakon kolektivne dženaze žrtvama genocida na Šehidskom mezarju Rakita, susreli s predstavnicima bošnjačke povratničke zajednice.

"Danas sam imao priliku da razgovaram s mladim ljudima, povratnicima, čiji su očevi ubijeni u Vlasenici 1992. godine. Neki od njih se bave poljoprivredom, drugi su na studiju, treći rade na pokretanju vlastitog biznisa. Oni su nada u opstanak ove zajednice i oni su najbolja poruka da zločinci nisu postigli ono što su htjeli", kazao je Duraković.

durakovic-23

"Mi iz Srebrenice posebno saosjećamo bol naših dragih Vlasenčana. I mi i oni smo preživjeli masovne pokolje i u Drugom svjetskom ratu i u toku agresije na BiH. Jedni drugima smo pomagali u izbjeglištvu, vezivali se i radili za dobro naše zemlje. Izuzetno je važno da dolazi nova generacija, da imamo snage da se zajedno nastavimo boriti i da dostojanstveno čuvamo sjećanje na one koji su dali svoje živote da bi mi danas bili slobodni", zaključio je Duraković, navodi se u saopćeno iz Pokreta "Domovina".

(Novi.ba/Fena)

Ne propustite