STRAVA U BIH: Oteo šestogodišnjeg dječaka na ulici pa ga silovao

Crna hronika
STRAVA U BIH: Oteo šestogodišnjeg dječaka na ulici pa ga silovao
.

Stravičan slučaj seksualnog zlostavljanja djeteta u sarajevskom naselju Ljubovčići u Pazariću kod Sarajeva zgrozio je bh. javnost. 

E. H. (19) preksinoć je u 20.30 sati na ulici zgrabio šestogodišnjeg dječaka koji živi u komšiluku, te ge je odnio u svoju kuću, gdje ga je brutalno silovao, javlja Avaz.

Kako  je otkrio dječakov daidža, dijete se vraćalo kući od nane, kod koje je bilo i igralo se. U tom momentu je naišao E. H. te ga je oteo. Pedofil je utrčao u jednu od prostorija svoje kuće te je skinuo dječaka, koji je vrištao. Prema riječima daidže nesretnog dječaka, dijete je vrištalo u očaju. Pedofil ga je ljubio, strgnuo mu odjeću te ga silovao.

Dječak je potom otišao kući istraumiran te je ispričao majci šta mu se dogodilo. Članovi porodice pozvali su policiju, a dječaka su roditelji odmah odvezli u Pedijatrijsku kliniku, gdje su ga ljekari pregledali te potvrdili da je nad njim izvršeno seksualno nasilje.

Izuzeti su brisevi, a na dječakovoj odjeći pronađene su stidne dlake, za koje istražitelji vjeruju da pripadaju H.. On je 24 sata zadržan u policijskim prostorijama, gdje je saslušan. Kako piše Avaz.ba,  izvor blizak istrazi otkrio je da je osumnjičeni E.H.isprva je negirao zločin da bi se u jednom momentu pravdao da je bio pijan.

Ovaj mučni slučaj preuzeo je sudija za maloljetnike, koji je naredio pokretanje istrage, vještačenje tragova, a predložio je da se E.H. odredi jednomjesečni pritvor.

Ne propustite