KAKO JE UMRO I ŽIVIO AVICII: Ovo su posljednje fotografije tragično preminulog DJ-a! (FOTO, VIDEO)

Show
KAKO JE UMRO I ŽIVIO AVICII: Ovo su posljednje fotografije tragično preminulog DJ-a! (FOTO, VIDEO)
.

Švedska DJ super zvijezda Avicii pronađen je mrtav u Omanu u luksuznom odmaralištu u petak popodne. Imao je samo 28 godina. Iako još uvijek nije službeno poznat uzrok njegove smrti, već su krenule priče kako je za sve kriv alkohol, s kojim je posljednjih godina imao velikih problema.

"Sa velikom tugom vas obaviještavamo da je Tim Bergling preminuo. Nađen je mrtav u Maskatu, Omanu, 20. aprila u poslijepodnevnim časovima po lokalnom vremenu. Porodica je veoma potresena i molimo sve da poštuju njihovu potrebu za privatnosti u ovim teškim trenucima. Nećemo davati više izjava", navedeno je u saopštenju.
rs-12186-20130814-avicii-624x420-1376519376

O smrti nema više detalja, a policija i mediji Omana još se nisu oglašavali povodom toga. Ipak, u ovakvom trenutku nije na odmet foku preusmjeriti na život, a o svom životu Avicii je definitivno imao šta da kaže.

- Bilo je veoma ludo putovanje. Počeo sam sa 16 godina, a na prvu turneju sam otišao sa 18. Od tada sam 100 posto posvećen. Kada se osvrnem na svoj život, pomislim: "Vau, da li sam ja to uradio?", na neki način bilo je to najbolji period, ali je došao uz cijenu - mnogo stresa i ankcioznosti. Ipak, to je bilo najbolje putovanje mog života - rekao je Avicii tokom intervjua za magazin "Bilbord" 2016. godine.

Iste godine on se iz zdravstvenih razloga, preciznije akutnog pankreatitisa, povukao sa javne scene i nije više nastupao. Vjeruje se da je bolest djelimično izazvana i zbog prekomjernog konzumiranja alkohola, piše "Gardijan" i dodaje da su Berglingu 2014. godine uklonjeni žučna kesa i slijepo crijevo.

Slavni DJ ranije se borio sa zavisnošću i dva puta je hospitalizovan zbog problema povezanih sa alkoholom. Ipak, tokom intervjua za magazin "GQ" izjavio je da nikada nije uzeo drogu MDMA ili Moli za koju se zna da je popularna među ljudima koji vole njegovu muziku: "Mislim, želio bih da uzmem, ali se pomalo plašim svega od čega imate osjećaj da gubite kontrolu".

avicii-2018

O njegovom životu snimljen je i dokumentarac "Avicii: Istinite priče", u kom su zabilježeni momenti od 2013. do 2016. godine, pa i trenutak kada su mu australijski ljekari saopštili da će morati da mu izvade žučnu kesu. Segment dokumentarca popularni di-džej je objavio i na svom Facebook nalogu, gde je napisao: "Veoma sam uzbuđen. Takođe sam i malo nervozan jer ima i neprijatnijih momenata. Izuzetno je lično. Ima mnogo uspona i padova. Biće interesantno videti šta će ljudi reći", ali je i priznao da je na momente bio zabrinut zbog deljenja problema i borbe protiv stresa, nervoze i bolesti sa javnosti.

avicii

Svakako, bez sumnje se može reći da je Avicii bio pionir savremenog elektronskog pokreta i redak di-džej sposoban za turneju po cijelom svijetu. Bio je dio DJ producenata poput Davida Gutte, Calvina Harisa i SWEDISH HOUSE MAFIA koji su se na scenu probili svaki na svoj način kao glavni izvođači, zaradivši svjetske hitove, slavu, nagrade i mnoge druge stvari nalik na zvezde iz domena pop muzike. Dešavalo se da zaradi i 250.000 dolara za noć kada je puštao muziku na rasprodatim nastupima, a jednom ga je magazin "Forbs" imenovao za najplaćenijeg di-džeja.

avicii-1

Iako je prestao da nastupa dvije godine, on je u studiju nastavio da kreira pjesme sa brojnim svjetski popularnim muzičarima poput Madonne i grupe Coldplay. Osvojio je dvije MTV nagrade, jednu Bilbord i dva puta je nominovan za Gremi. Vijesti o njegovoj smrti stigle su samo nekoliko dana nakon što je nominovan za Bilbord nagradu u kategoriji najbolji dens/elektronski album za album koji je objavio u avgustu prošle godine, objavio je Daily Mail.

Ovo su posljednje fotografije tragično preminulog DJ-a:

avic

 

Ne propustite