BRZA I JEDNOSTAVNA: Recept za fantastičnu tortu od malina

Praktična žena
BRZA I JEDNOSTAVNA: Recept za fantastičnu tortu od malina
.

Ova torta se brzo priprema, a još brže nestaje. Sočna je, kremasta i idealna za vruće dane koji nam dolaze. 

Sastojci za biskvit: 

5 bjelanjaka 

5 kašika šećera 

3 kašike brašna

1/2 praška za pecivo 

1 dl mlijeka 

Sastojci za kremu: 

5 žumanjaka 

50 g šećera 

500 g mascarpone sira

2 dl vrhnja za šlag 
6 listića želatine

150 g malina  

300 g malina 

Priprema biskvita: 

Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati kašiku po kašiku šećera uz neprekidno mućenje. Dodati brašno i prašak za pecivo i lagano kuhačom umiješati. 
Koru peći u kalupu promjera 28 cm oko 10 - 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. 

Priprema kreme:

Umućene žumanjke i šećer kuhati na pari do 72 °C. Ohladiti. Mikserom umiješati sir, tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu. 

Ostala priprema: 150 g malina usitniti u blenderu i procijediti. Sok od malina umiješati u pola kreme. Ispečeni biskvit preliti vrućim mlijekom i ohladiti. Na biskvit složiti 300 g malina te preliti kremom od malina. Ohladiti u zamrzivaču te preliti bijelom kremom. Tortu držati u hladnjaku oko 10 sati prije posluživanja. 

 

Ne propustite