BRZA I JEDNOSTAVNA: Recept za fantastičnu tortu od malina
Ova torta se brzo priprema, a još brže nestaje. Sočna je, kremasta i idealna za vruće dane koji nam dolaze.
Sastojci za biskvit:
5 bjelanjaka
5 kašika šećera
3 kašike brašna
1/2 praška za pecivo
1 dl mlijeka
Sastojci za kremu:
5 žumanjaka
50 g šećera
500 g mascarpone sira
2 dl vrhnja za šlag
6 listića želatine
150 g malina
300 g malina
Priprema biskvita:
Bjelanjke sobne temperature mutiti mikserom, dodavati kašiku po kašiku šećera uz neprekidno mućenje. Dodati brašno i prašak za pecivo i lagano kuhačom umiješati.
Koru peći u kalupu promjera 28 cm oko 10 - 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Priprema kreme:
Umućene žumanjke i šećer kuhati na pari do 72 °C. Ohladiti. Mikserom umiješati sir, tučeno slatko vrhnje i otopljenu želatinu.
Ostala priprema: 150 g malina usitniti u blenderu i procijediti. Sok od malina umiješati u pola kreme. Ispečeni biskvit preliti vrućim mlijekom i ohladiti. Na biskvit složiti 300 g malina te preliti kremom od malina. Ohladiti u zamrzivaču te preliti bijelom kremom. Tortu držati u hladnjaku oko 10 sati prije posluživanja.